Diyetisyenimizn tavsiyesi ile akşam öğünlerine baklagillerden bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Benim beş yıl yatılı, 4 yıl üniversiteli ve 15 yıldır çalışan olmam nedeni ile baklagil familyası ile aram pek iyi değildir. İşte size bir deneme. Bakalım beğenecekmisiniz.
Malzeme:
- 1 bardak yeşil mercimek
- 1/2 bardak ince kısırlık bulgur
- 5-6 adet közlenmiş kırmızı yeşil biber (ben de dondurucu da olur genelde)
- 1 büyük soğan ve 1/2 demet taze soğan, 2 kaşık zeytinyağı
- 1 adet limon, 1 tatlı kaşığı sumak, taze nane, dereotu (ki ben koyamadım çünkü bir gün önce dereotumu çorbada kullandım:), maydonoz, tuz
- Mercimek'i haşlayın. Bulguru da 1 bardak kaynar su ile karştırıp bir kenarda bekletin
- 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Zeytin yağında kavurun.
- Kırmızı biberleri ince ince kesin.
- Tüm malzemeleri karıştırın. Salatanız hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder