Ben bu çorbayı çok yapıyorum , Yapması son derce kolay. Ben daha doğrusu brokoli ve karnıbahar iklisini çok kullanıyorum. Önce brokoli çorbası. Bu arada tabak renklerimiz teyzemize ve babamıza özel. Aman Ata görmesin:)))
Malzemeler:
- 1/3 demet brokoli ( ben tüm demeti haşlıyorum. 2/3'ünü fırında brokoli ve karnıbahar yemeği için ayırıyorum)
- 1 bardak süt
- 1.5 tepeleme kaşık dolusu un ( yada bu ikilinin yerine krema) , 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- Sanıyorum 1.5 litre su (ben göz kararı koyuyorum)
- Brokolileri haşlayın.
- soğanı yemeklik doğrayın. bir yemek kaşığı tereyağ ve zeytinyağı ile kavurun. Üzerine unu atın kavurunn. Üzerine 1-2 bardak su ekleyin . Brokolileri de keleyip içine el blandırı daldırın. varsa kaymak çok yakışır.
- Brokolilerin üstüne 1 bardak sütüde atıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Tuzunu atın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk. pişirin. İşte bu kadar afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder