Bakla yemeği herkesin sevdiği bir yemek değildir. Ama arkadaşımın tarifi ile denediğim bakla çorbası son derece lezzetli oldu. Şaşırdım:)))) Sizde deneyin memnun kalacaksın.
Malzeme:
* Diyetisyenimizin önerisi ile ayçiçek, mısır özü ve soya yağını bir şişede karıştırıyoruz ve sıcak yemeklerde bu yağı kullanıyoruz. Eğer zeytin yağlı yemek yapacaksak , önce tüm malzemeyi çiğden katıp yemek piştikten sonra iki kaşık zeytinyağı atıp yemeği karıştırıyoruz.
Malzeme:
- 15 adet bakla
- 1 tatlı kaşığı tereyağ (üzgünüm çorba da tereyağsız olmaz ki)
- 1 yemek kaşığı karışık sıvı yağ *
- 2 yemek kaşığı un
- 4 kaşık yoğurt
- 1 küçük soğan ve 1 adet pırasa (evde varsa)
- 1 yemek kaşığı salça
- Dereotu (1/4 demet) tuz, karabiber
- Soğanı ve pırasayı ve baklayı ince ince kıyıp yağda kavurun. Salçasını da katın. Üzerine su ekleyin ve baklalar yumuşayana kadar pişirin.
- Unu, yoğurdu ve bir miktar suyu birbirine güzelce yedirin. Ve su ile birlikte çorbaya katın.
- Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişecek.
- Ocaktan indirmeye yakın dereotunu, tuzunu, karabiberini ekleyin.
* Diyetisyenimizin önerisi ile ayçiçek, mısır özü ve soya yağını bir şişede karıştırıyoruz ve sıcak yemeklerde bu yağı kullanıyoruz. Eğer zeytin yağlı yemek yapacaksak , önce tüm malzemeyi çiğden katıp yemek piştikten sonra iki kaşık zeytinyağı atıp yemeği karıştırıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder