• BAKLA ÇORBASI


    Bakla yemeği herkesin sevdiği bir yemek değildir. Ama arkadaşımın tarifi ile denediğim bakla çorbası son derece lezzetli oldu. Şaşırdım:)))) Sizde deneyin memnun kalacaksın.

    Malzeme:


    • 15 adet bakla
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ (üzgünüm çorba da tereyağsız olmaz ki)
    • 1 yemek kaşığı karışık sıvı yağ *
    • 2 yemek kaşığı un
    • 4 kaşık yoğurt
    • 1 küçük soğan ve 1 adet pırasa (evde varsa)
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Dereotu (1/4 demet) tuz, karabiber
    Yapılışı:
    1. Soğanı ve pırasayı ve baklayı ince ince kıyıp yağda kavurun. Salçasını da katın. Üzerine su ekleyin ve baklalar yumuşayana kadar pişirin.
    2. Unu, yoğurdu ve bir miktar suyu birbirine güzelce yedirin. Ve su ile birlikte çorbaya katın.
    3. Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişecek.
    4. Ocaktan indirmeye yakın dereotunu, tuzunu, karabiberini ekleyin.

    * Diyetisyenimizin önerisi ile ayçiçek, mısır özü ve soya yağını bir şişede karıştırıyoruz ve sıcak yemeklerde bu yağı kullanıyoruz. Eğer zeytin yağlı yemek yapacaksak , önce tüm malzemeyi çiğden katıp yemek piştikten sonra iki kaşık zeytinyağı atıp yemeği karıştırıyoruz.


0 yorum: