• Pastane Usülü Fırında Sütlaç

     


     


    • Ben üstü yanık yanık sütlaça bayılırım. en yanığı hangisi ise onu seçerim. Tavam kıvamında sütlaç tarifi. Buyrun tarife.

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı pirinç
    • 2 su bardağı su (400 ml)
    • 1 paket vanilya
    • 3 yemek kaşığı nişasta
    • Yarım su bardağı süt (100 ml) (nişastayı açmak için)
    Yapılışı
    1. 1) Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım ve üzerine su ilave edelim. Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, ara ara karıştırarak pişirelim.
    2. 2) Bir kaseye nişastamızı alalım, üzerine sütü ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırarak çözdürelim.
    3. 3) Kaynayan pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim. Ara ara karıştırarak karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
    4. 4) Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim. Fırın kaplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su dolduralım. Ardından sütlaçlarımızı önceden ısıttığımız 180°C fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
    5. 5) Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, 10 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, servis edelim.  Valla ben genellikle dayanamam hemen yerim :)

0 yorum: