Valla oğlumdan tam not aldı. 10 üzerinden 10 dedi. Bal kabağı ile bisküvinin birleşimi zaten çok güzel oluyor. Bal kabaklı magnolia pudingde efsaneler arasına girmeyi başardı .
Ben kabak tatlısı pişirdiğimde mutlaka ayırıyorum ve bu tür tatlılarda kullanıyorum. Kabak tatlısını da düdüklü de pişiriyorum. Buyrun tıklayın . Düdüklüde kabak tatlısı
Balkabağı pastası da efsane. Deneyin lütfen. Tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gr kadar balkabağı ( 3 adet 4 parmak kalındığında kabak)
- 250 gr şeker
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
- 1 paket vanilya
- Eti cici bebe (ufak paket)
- 1 su bardağı kadar ceviz.
- Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte pof pof edene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
- Soğuyan pudinge vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın.pasta kremasının komple içine yemesi gerekiyor. ( Ben el blenderi daldırıyorum. Daha kıvamlı oluyor.)
- Bal kabaklarını rondodan geçirin.
- Bisküvileri rondodan geçirin. Kupunuzun en altını bisküvi kırıntısı ile kaplayın. Sonra muhallebisinden koyun. Muhallebinin üstüne bal kabağı, buraya elle kırdığınız ceviz. sonra bisküvi, sonra muhallebi en üste bal kabağı . Kat kat dizin yani. En üstü az bisküvi ve cevizle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servise hazırdır.
Yapılışı:
Tam not aldığı görüntüsünden belli. Ellerinize sağlık...
Tarifiniz için teşekkürler fakat şekerin bu kadar çok kullanıldığı tarifler aslında zevkten çok hastalık aşılıyor tüketenlere.
Teşekkür ederim En nefis tariflerim
Aynen Dönüşü olmayan Orman. Ancak hep güzel şeyler zararlı. Az yiyerek keyfini çıkarmak bence çok kıymetli. Mutluluk hormonları harekete geçiyor.