• Avokado Yatağında Köfte



    Avokadoyu bir de böyle deneyin. Daha öncede avokadolu denemelerim olmuştu ama en çok bu sevildi . Neden sevildi tabii ki içinde ceviz, sarımsak ve yoğurt var üstünde de köfte. Sesinizi duyar gibiyim bunlarla tüm soslar güzel olur diyorsunuz. Haklısınız ne diyeyim. Son derece başarılı oldu. Biraz yoğurdu fazla kaçmıştı o bir kaşık az koyulmalı bence. Köfte tarifini de kaçırmayın gerçekten güzel oluyor.

    Diğer Avokado tariflerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
     

    Malzemeler:
    Köfte için : 1 kilo kıyma, 1 orta boy soğan, 1 kahve fincanı galeta unu, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber. Başka baharat yok.
    Avokado sos için: 2 adet avokado ( olgun olanlarından) , 4 yemek kaşığı yoğurt ( siz bence 3 koyun) , 2 diş sarımsak, 1 avuç kadar bıçakla kesilmiş ceviz

    Yapılışı:
    Köfte için soğanları rendenin ince kısmı ile rendeleyip suyunu sıkıp atın. Soğanları ve diğer malzemeleri birlikte iyice yoğurun. Yaklaşık 30 dk. dinlenecek. Sonra istediğiniz boyda yuvarlayıp ister ızgarada ister tavada pişirin. Ben ızgarada pişirdim.
    Sosu için: 2 adet avokadonun içini kaşık yardımı ile alın, çatalla bir güzel ezin. Sarımsağa tuz koyup dövün ve avokadoya karıştırın. Yoğurduda koyun. Cevizi de elle yada bıçakla doğrayıp koyun, karıştırın.Sosunuz hazır. Tabağa önce sosu sonra köfteleri koyup servis yapın.



2 yorum:

  1. Ebemkuşağı dedi ki...

    Güzel bir tarif. Ellerinize sağlık:)

  2. deeptone dedi ki...

    of of köfte delisiyim avokado da severim ikisi birlikte he füzyon mutfağı olmuş buuu :)