Malzemeler:
- 3 yufka
- 3 su bardağı süt
- 3 adet kabak
- yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ
- 1 su bardağı beyaz beynir
- 1 tabak dolusu kaşar
- Tuz karabiber pul biber isterseniz dereotu
3 adet yufkayı büzüştürüp 1 parmak genişliğinde kesin. Bir derin kabın içinde 3 yumurta , 3 su bardağı süt , yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ koyup çırpın. Yufkayı içine atıp karıştın ki suyunu çeksin. İçine 3 adet rendelenip suyu sıkılmış kabağı ekleyin. 1 su bardağı kadar beyaz peyniri rendeleyin ekleyin. Tuz karabiber pul biber 🌶 isterseniz dereotu koyun. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen büyük borcam da 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişecek ancak Çıkarmadan 10 dakika önce 1 yemek tabağı kadar kaşar serpip kızarana kadar pişirin.
Pratik bir tarif. Ellerinize sağlık:)
Ellerinize sağlık.. Böreğe sağlık katmışsınız..
Sevgiler..