Fava'nın tek resmi hızlı servis etmem nedeniyle gümbürtüye gitmiş. Fava'yı ben portakallı ördeğin yanında servis etmiştim. Artık bununla idare edeceksiniz.
Tarif iş yerimden arkadaşım Aylin'in annesinden geliyor. Gerçekten çok güzel bir meze. Mutlaka denemelisiniz.
Portakallı ördek tarifine buradan erişebilirsiniz. Lütfen tıklayın.
Malzemeler:
- yarım kilo kuru bakla
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2-3 adet orta boy soğan ( ben soğanlı sevdiğim için 3 adet kullandım)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- tekrar ağız tadınıza göre tuz
- kalıbı yağlamak için zeytinyağı
- servis ederken limon suyu ve kıyılmış dereotu
- Kuru baklayı tuz ve karbonat ile akşamdan ıslatın.
- Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz baklaları üzerine atın. Kaynamış su ilave edin. Baklaları 4 parmak geçsin. Tuz ve şekeri de ilave edin. Baklalar suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayınca içine el blenderi daldırın. Muhallebi gibi pof pof etsin ancak biraz daha koyu kıvamlı yapacaksınız. Koyu pelte gibi olunca ateşten indirin.
- Borcam kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayın . Borcam kek kalıbı hangisi demeyin. Buyrun budur. Buna dökünce ters edip servis edince şık oluyor.
- Favanızı yağlanmış kek kalıbına dökün. 1 gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman 10-15 dakika önce buzdolabından çıkarın. Servis tabağına ters çevirin. Sofrada kesebilirsiniz. Kestiklerinizin üstüne limon ve kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz.
Bakla bizim evin sevilenleri arasına giremedi. Hoş ben dışarda denk geldi mi yiyorum ama çocuklar ve eşim yemeyince evde hiç yapmadım...<Ama meze olarak denenebilir aslında
Bazılar çok seviyor, bazılar hiç sevmiyor. Biz seviyoruz. Güzel meze aynı zamanda besleyici de :)