Tarif Bien Gurme'de program yapan Yakışıklı Yemekler Uğur Volkan Uysal'dan geliyor. Gerçekten nefis bir yemek. Küşleme kuzu etinin en az bulunan etidir. Her kuzudan 2 adet çıkar. Kurbanda kurbanlık kuzu seçerken dokunduğumuz yerin altındaki ettir küşleme. Seyretmek isterseniz de buyun linkine
https://www.youtube.com/watch?v=T_EHBQtCDk4
Buyrun bakalım tarife:
Malzemeler:
- İstediğiniz kadar küşleme . Ben 5 adet kullandım.
- Her bir adeti 1 için dövülmüş 1 diş sarımsak
- Her bir adeti için 1 çay kaşığı taneli hardal
- Parmesan peyniri dilimleri ( isterseniz taze mihaliç peyniri de olur)
- Taze biberiye ( ben de tazesi yoktu, kurusunu kullandım.)
- Strech film
- Üzeri için Tereyağ , kekik, biberiye yapın. Tazesini kullanamadım evde kuruları vardı.
- Küşlemelerinizi uzun kenarından keskin bir bıçak yardımı ile karşıya geçmeden ikiye ayırın. Yani genişletin. Altına üstüne Sterch film koyup çok fazla hırpalamadan havanın altı ile nazikçe dövün, inceltin.
- Etin üstüne önce dövdüğünüz sarımsağı sonra hardalı sürün ve bir güzel bir birine karıştırın.
- Üstüne peynirleri ve onun üstüne de biberiyeleri koyun ve kısa kenarından sıkı sıkı sarın. 1 kişilik büyük bir et oluyor.
- Önceden ısıttığınız yanmaz tavaya ( tavayı ısıttığınızda elinizi yaklaştırdığınızda elinize sıcak geliyorsa tavanız ısınmış demektir. ) zeytinyağı koyun. Küşlemenin açık kısmı altına gelsin. Üstten de elinizle bastırın ki tavanın izi çıksın. Benim küşlemeler açılınca ben mecburen kürdan kullandım. Etinizi arkalı önlü bir güzel pişirin.
- Üzeri için tereyağında kekik ve biberiye eritin. Eti servis ederken üzerine tereyağ dökerek servis edin. Tadına tat katacaktır.
Beni aşar bu yemek:))) et sevmemenin en kötü tarafı et yemeklerine de uzağım. Evin erkekleri etçil olunca bu durum zorluyor beni