• Datça Usulü Çingene Salatası



    Salata severlere güzel bir tarif. Tam da yaz akşamları için. Hadi bakalım denedikten sonra yorumları bekliyorum. Badem yerine cevizle de yaparsanız güzel olur.

    • 250 gr kadar çökelek ( lor değil peynir değil :)
    • 1 adet büyük kırmızı kapya biber
    • 12-14 adet ince kahvaltılık kıl biber ( yada siz hangi biberi kullanmak isterseniz mesela 3 burun)
    • Biz Karacabeylilerin salçalık domates dediğimiz sert suyu az küçük uzun uzun domateslerden ( normal domatesin sulu kısmınız atarak da yapabilirsiniz) 2 adet
    • 2 yemek kaşığı çörek otu
    • 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam ( kendim hemen teflon tavada rengi dönene kadar kavurdum)
    • 1 çay bardağı kadar taze badem ( havanın alt tarafı ile bastırarak hafifçe ezdim. Rondodan çekmedim. Bıçakla da keserek de doğrayabilirsiniz ) Ben bademlerin kabuklarını çıkarmıyorum.
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yapılışı:
    1. Biberleri ince ince, domatesleri küçük küp küp doğrayın. Üzerine çökelekleri atın. Zeytinyağını da atıp karıştırın.
    2. Üzerine susamları kavurup dökün, çörek otunu atın. Bademleri doğrayın atın. Afiyetle yiyin.

5 yorum:

  1. Unknown dedi ki...

    Bu salatanın Köyceğiz versiyonunu hazırladık, kahvaltıda çok beğendik, ellerinize sağlık.

  2. mutfagabuyrun dedi ki...

    yaz ayları için harika bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  3. Ada Deniz dedi ki...

    Süper bir tarif bu....Ellerinize sağlık...

  4. Unknown dedi ki...

    Ben öğrenciyken yurtta çok yapardım hem sağlıklı hem doyurucu olsun diye, el altı malzemelerle. İçine kayısı kıvamında yumurta da çook yakışıyor öneririm

  5. audrey dedi ki...

    çökelek peynirini sevemedim bir türlü yoksa salata güzelmiş..