2. pancake tarifi. Bunda çok az tereyağı var. Kesinlikle çok daha lezzetli oldu. Bu orada resimde gördüğünüz peynir dışındaki her şey benim imalatım, ev yapımıdır. Peyniri de Hollandalılar evde yapmışlar :)
Resimde neler var:
Karadut reçeli tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.
Erik marmeladı
Zeytin tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz
Lutenitsa (kahvaltılık sos) tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tereyağı ister benmari usulü, ister tavada eritin sonra soğusun. Hamurumuzu pişirmesin.
- Süt ve şekeri bir güzel çırpın içine yumurtayı da atın çırpın. Üstüne kurularını koyun ( un, kabartma tozu, vanilin ) kıvamlı bir hamurunuz olmalı
- Soğuttuğunuz tereyağı da eritip ekleyip karıştırın.
- Yapışmaz bir tava kullanırsanız yağ kullanmayın. Tavada yaklaşık 10-12 cm çapı olacak şekilde tahmini yarım kepçe hamurunuzdan dökün. Hamurunuz göz göz olunca çevirin arka tarafını pişirin.
- Nutellayla, balla , reçelle bir güzel aman aman da pek bir güzel olur.
Bizim evde hiç abartmayayım haftanın 5-6 günü pişer, ben pişirmekten sıkıldım kızım yemekten usanmadın sevgiler
Pancake'i reçelle veya krem çikolatayla yemek çok güzel, ama ben zeytinin ev yapımı olduğunu görünce size çok imrendim. Bizler Ankara'da keyifle yiyebileceğimiz zeytinler bulmada çok zorlanıyoruz. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Bugün ilk kez bazlama yaptım, çocuklar pek sevdi. Bir de bunu deneyeyim. Ellerine sağlık:))
Ellerinize sağlık, Pazar gününün vazgeçilmezi benim için (:
Super
çok severim ara ara yapıyorum her zaman olmuyor tabi..
Pancakeler çok güzel görünüyor.. Haftasonu kahvaltısına hazırlamak gerek.. Ellerinize sağlık...
ellerinize sağlık
Harika görünüyor.Hazır tatil de başlamışken sabah hemen yapmalı :))
Ellerinize sağlık pankek nefis görünüyor:)) Tereyağlı ayrı bir lezzet..
Googleden sizi takibe aldım.
Sevgiler..