• Hazır Yufkadan Unlu börek



    Bu böreği uzun zamandır denemek istiyordum. Gerçekten de denediğime değdi. İlk piştiğinde sıcak sıcak servis edilirken sanki el açması börek gibi oluyor. Yani anlayacağınız tam benlik hem tembel işi hem lezzetli ;)

    İçi için
    Ben önce 2 adet büyük soğan, yarım kilo kıyma, maydanoz, karabiber, tuz oluşan kıymalı iç yaptım. ( 2 adet soğanı yemeklik doğruyorsunuz, 1 kaşık zeytinyağında sarartıyorsunuz, sonra içine kıymayı katıp kavurmaya devam ediyorsunuz. 15 dakika kavrulsun. sonra içine ince ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberini ekleyip , daha fazla kavurmadan altını kapatıyorsunuz. Maydanozlar sıcaklıkla pişer zaten. )
    Sonra küçük küçük patlıcan doğrayıp kızarttım. Kıymalı harcı serince biraz da patlıcan kattım. Patlıcanlar yetmeyince de bu sefer 1 adet patates rendeledim. Bu sefer kıymalı harcın yanına patates rendesi kattım. Sonuçta hem kıymalı patlıcanlı, hem de kıymalı patatesli böreklerim oldu. Siz içini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

    Malzemeler:
    1. 5 yufka
    2. 1 kasede sıvı yağ, tereyağ ve su
    3. 1 kasede un
    Yapılışı:

    Yufkalarınızı tezgahın üzerine yayın. Önce ortadan ikiye, sonra her bir yarım ayı 3'e bölün. Bir yıfkadan 6 adet üçgen elde edin. Her bir üçgeni önce bir fırça yardımı ile sıvınız ile ıslatın. Sonra üstüne çay süzgeci ile un serpiştirin.  Yufkanın geniş kısmına bolca iç malzemesi koyarak sigara böreği gibi sarın. Sonra bir kenarından rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerini 1 kaşık sıvı yağa , 2 kaşık su, 1 adet yumurta sarısı kattığınız sıvı ile yağlayın. 180 derecede üzerleri kızaran kadar pişirin. Mümkünse sıcak sıcak servis edin.

3 yorum:

  1. mutfagabuyrun dedi ki...

    çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  2. Yemek Blogları dedi ki...

    www.yemekbloglari.net sitemize kaydınız yapıldı fakat bana face üzerinden ulaşmanız gerekiyor. face üzerinden bana şuradan ulaşabilirsiniz https://www.facebook.com/pratikevyemekleri.yemektarifleri

  3. Adsız dedi ki...

    Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com