Mutlaka denenmesi gereken bir lezzet. Özellikle bamya sevmeyen, ancak kızartma sevenler bu tarifi uygulayabilirler. Biz zaten bamyayı severiz. Şöyle bol limonlu tavuklu bamyayı kesinlikle kızartmasına tercih ederim.
Malzemeler:
- 250 gr kadar uzun bamyalardan
- 1 yumurta ve un veya mısır unu
- üstüne sarımsaklı yoğurt
Bamyaları öne yıkayıp , kurulayıp sonrasında tepelerini hafifçe koparıp ( ben artık öyle üçgen tepelerle uğraşmıyorum, tepesini çok hafif alıyorum valla ) önce yumurtaya sonra una buluyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Pişiyor mu evet pişiyor. Bol sarımsaklı yoğurda bana bana yiyoruz .
Gercekten herkesin bir kerede olsa denemesi gereken bir tarif.Ilk denedigimde oylesine guzel bir tat olacagini tahmin etmemistim..enfess..afiyetler olsun.