• Yılbaşı Hindisi




    
    Kendisi yılbaşı hindimizdir efenim. Pınar hindi kullandım. Doğal olanları ne kadar sürede pişireceğimi bilemediğim için Pınar almayı tercih ettim. Pınar aldığınız da hindi boyutunda torbası ve etine batırılmış termometresi de var. Termometrenin üstündeki kapak hindi pişince atıyor. Benim hindi yaklaşık 2 saatte pişti.

    Hindiyi bir gece önce 2 yemek kaşığı bal, karabiber, 1 yemek kaşığı soya sosu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağından yaptığım sosa bir güzel buladım. Pişene kadar bir 20 saat kadar beklemiştir. Soya sosu hindiyi pamuk gibi yaptı. Soya sosunda tuz olduğu için bir daha tuz kullanmadım.

    Hindiyi fırına vermeden hemen önce 2 kaşık balı direkt hindinin üstüne sürdüm. Bal nedeniyle böyle nar gibi kızardı.

3 yorum:

  1. Hanife Mert dedi ki...

    Elinize sağlık,
    sevgiler.

  2. Ferkay dedi ki...

    Nilayım nefis harika bir görüntü, ellerine sağlık..

  3. *mehtap dedi ki...

    bende pınar ın hindisini aldım ama torbada pişermi diye endişelenip, önce az haşladım sonra fırınladım tadı gerçekten harikaydı. Ama görüyorum ki nefis pişmiş torbada da ellerine sağlık..