Ben bu pilavı çocuklarla beraber yaklaşık 14 kişi için yapmıştım. siz kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 su bardağı Osmancık pirinci
- 4,5 bardak su
- 1 büyük soğan çok ince doğranmış isterseniz rondodan geçirilmiş
- 2 paket kuş üzümü
- 2 paket çam fıstığı
- Yarım demet maydanoz ( servis yaparken pilavı süslemek için ama unutmuşum süslemeyi)
- 2 paket Kafkas Kestano- Kestane Çerezi ( yada 250 gr kadar pişmiş soyulmuş kestane)
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın, 1 silme çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 silme tatlı kaşığı yenibahar
- 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Erittiğiniz yağda soğanı ve çam fıstıklarını bir güzel kavurun. Sonra içine en az yarım saat ılık suda beklettiğiniz pirinçleri atıp kavurunuz. Sonra baharatlarını atın, kuş üzümünü atın birazcıkta onlar kavrulup kokularını salsınlar. Üstüne kaynamış 4,5 bardak suyu dökün. Önce harlı ateşte 1-2 dakika sonra kısık ateşte pilav pişsin. Sonra üstüne kestaneleri atıp pilavını bir güzel uyandırın. Yani karıştırın :) Kapağını kapatın demlesin.
Bu yılbaşı aklımdan geçti, bir kestaneli pilav yapma fikrim oldu ama sanırım biraz uğraştırıcı geldi, kestaneleri haşlayıp soyma kısmı özellikle:))) ama o zaman vaktim kısıtlıydı yemek için, şimdi deneyebilirim senin bu güzel tarifinle!
ellerine sağlık
sevgiler
misler gibi olmuş, ellerinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun..
osmancık pirinci olurda güzel olmazmı canım.nefis nefisss.ellerine sağlık.sevgiler.
Mmm nefis gorunuyor canim emegine saglik sevgiler..
Hic denemedim eminim muhtesem oluyordur..belki bir gun deneme cesaretinde bulunurum..ellerinize saglik