Pages

11 Kasım 2013

Fırında Turna Balığı - Turna Balığı terbiyesi- Balık menüsü


 
 
Dün akşam misafirlerimiz vardı. Ana yemeğimiz balıktı. Fırında turna balığı yaptım. Turna balığının terbiyesi çok önemli. Terbiyesini menünün hemen altında yazacağım.
 
Menümüz:
  1. Yeşil salata (göbek marul, roka )biber, çeri domates, kapari, mısır, dereotu, maydanoz
  2. Peynir ve kavun ( rakının arkadaşları tabii)
  3. Patlıcan kavurması
 

 
Turna balığının terbiyesi için (yaklaşık 2-3 kiloluk bir turna için ) bizim turna çok büyüktü ben iki katını kullandım. Yaklaşık 4 saat beklettim.
1 şişe soda

1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Fırın tepsisine yağlı kağıt serdim. Üstlerine terbiyelenmiş balıkları dizdim. Önce normal fırın gibi yaklaşık 40 dakika sonra ızgara kısmını açarak herhalde 10 dakika pişirdim.
Yanına ince ince doğranmış biber, domates sosu, sarımsak ve fesleğenden sos yaptım. Bu şekilde servis ettim.
Balık Fenerbahçe- Galatasaray maçının olduğu gece yenince ve Fenerde galip gelince balık tabağını fener forması ile çektik :)

 
Sofralardan, menülerden örnekler. Bir göz atarsanız diye linklerini veriyorum.
 
 
Soframızdakiler:


 
Patlıcan kavurması


 


 


 


 
Yeşil biber içinde peynir ( Bu sefer içinde dereotu ve maydanozda vardı)


 
Salata

 

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım şifa olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik balik bizim evin vazgecilmezidir.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. merhaba,

    size ulaşabileceğimiz bir mail adresi verebilir misiniz?

    admin@tarifleri.net

    YanıtlaSil