Pages

23 Mayıs 2012

Tencerede kağıtlı fincan keki


Hem pratik hem de güzel bir tarif ile karşınızdayım. Çat kapı gelecek misafirler için ideal. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kahve fincanı dolusu un
  • 1 kahve fincanı dolusu pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
  1. Şekerle yumurta aklarını köpürttükten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kek hamurunu yapın. Bir kısmını ayırıp içine kakao eklerseniz kakaolusunu da yapmış olursunuz. Ben öyle yaptım. Kakaolu olana portakal kabuğu rendesi koymasanızda olur. İsterseniz sade keke de  koymayabilirsiniz ama hoş bir aroma katıyor. Limon kabuğuda olur.
  2. Çay fincanlarına muffinlik kağıt kek kalıplarından 2 adet olacak şekilde (kalın olsun) yerleştirin. Muffin kağıt kek kalıbı kullanmayacaksanız fincanları yağlayıp unlayın. Hamuru fincanın 2/3'üne denk gelecek şekilde dökün. Geniş yatay bir tencerenin 1/3'üne kadar su koyun. Kek döktüğünüz çay fincanlarını tencereye dizin. Su kaynayınca altını kısıp tencerenin kapağını da kapatıp 15 dakika pişirin. İsterseniz kürdanla kontrol edebilirsiniz ama 15 dakikada pişiyor.

21 Mayıs 2012

Peynirli Kırmızı Biber Dolması- Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması


Bunu ilk defa seneler önce Portakal Ağacında görmüştüm. O zamandan sonra bir kaç kez yaptım ama yayınlamamışım. Biraz tabii ki değişiklik var. Herkesin bildiği sunumu şık bir tarif. Bloğumda dursun diye düşündüm.

Malzemeler
  • 7 adet közlenmiş kırmızı biber kullanmışım.
  • İçine 100 gr civarında beyaz peynir, 2 kaşık kadar lor peyniri ve 2 kaşı kadar krem peynir kullandım. Siz istediğiniz peynirleri kullanabilirsiniz.
  • Bağlamak içinde taze soğan. Ben taze soğanları haşlamadan kullandım.
Yapılışı

Öncelikle içine hazırlıyoruz. tüm peynirleri çatalla ezerek bir güzel birbirine yediriyoruz. Erzurum tulumla cevizde içine çok yakışır bence. Közlenmiş kırmızı biberler zaten üçgen oluyorlar. Kırmızı biberin geniş tarafına peynirli içimizi koyuyoruz. Yaprak sarma gibi sarıyoruz. Taze soğanın yeşil kısımlar ile bağlayıp servis tabağına diziyoruz. İsterseniz üstüne zeytinyağ gezdirebilirsiniz. Ben gezdirmedim.

20 Mayıs 2012

Akşama Ne pişirelim-17


Dün akşam bizde sahte işkembe çorbası ve kıymalı enginar dolması vardı. Sizlere de alternetif olur umarım.
Sevgiler

Sahte işkembe çorbarı için link
http://durutarifler.blogspot.com/2011/05/sahte-iskembe-corbas-yada-sarmsakl.html

Kıymalı enginar dolması için ise link
http://durutarifler.blogspot.com/2009/10/enginar-gobeginde-kymal-dolma.html