Pages

21 Mayıs 2012

Peynirli Kırmızı Biber Dolması- Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması


Bunu ilk defa seneler önce Portakal Ağacında görmüştüm. O zamandan sonra bir kaç kez yaptım ama yayınlamamışım. Biraz tabii ki değişiklik var. Herkesin bildiği sunumu şık bir tarif. Bloğumda dursun diye düşündüm.

Malzemeler
  • 7 adet közlenmiş kırmızı biber kullanmışım.
  • İçine 100 gr civarında beyaz peynir, 2 kaşık kadar lor peyniri ve 2 kaşı kadar krem peynir kullandım. Siz istediğiniz peynirleri kullanabilirsiniz.
  • Bağlamak içinde taze soğan. Ben taze soğanları haşlamadan kullandım.
Yapılışı

Öncelikle içine hazırlıyoruz. tüm peynirleri çatalla ezerek bir güzel birbirine yediriyoruz. Erzurum tulumla cevizde içine çok yakışır bence. Közlenmiş kırmızı biberler zaten üçgen oluyorlar. Kırmızı biberin geniş tarafına peynirli içimizi koyuyoruz. Yaprak sarma gibi sarıyoruz. Taze soğanın yeşil kısımlar ile bağlayıp servis tabağına diziyoruz. İsterseniz üstüne zeytinyağ gezdirebilirsiniz. Ben gezdirmedim.

12 yorum:

  1. Çok severim , ellerine sağlık , sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok şık bir sunum canım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. masalara renk getirecek bir görüntü, güzel bir sunum, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. birtürlü yapamadığım bir tarif her biber alışta yapıcam diyorum:)ellerine sağlık peynir karışımıda güzel olmuş sanırım en çok bunlar yakışır zaten,afiyetler olsun,sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  5. Ben bunu çok seviyorum,tadıda sunumuda nefis oluyor.Bende tarif vereceğim, ama benimki farklıymış.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık arkadaşım çok severim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. İçine patatesli harçlar koyunca da nefis oluyor. Çok lezzetli bir ikram. ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. İçine patatesli harçlar koyunca da nefis oluyor. Çok lezzetli bir ikram. ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık...ben bunu çok sık yaparım hatta yeni misafirlerime yaptım ama sadece krem peynir koyarım ama bu karışımla deneyeceğim...hele yazın meze olarak çok iyi gidiyor...biz pazar sabahları yazdan yapılıp buzluğa atılmış köz biberi yiyoruz içine ezine peynir koyuyoruz aslında oda bunun gibi bişey...bu iki tat birbirine çok yakışıyor...sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım çok güzel lezzetli bereketli
    :)

    YanıtlaSil
  11. lezzetine ve görüntüsüne bayıldığım pratik bir tarif ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  12. Çok şık görünüyor.Denemeliyim:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil