Pages

3 Mayıs 2012

Misafir Sofrası-4




Soframızın sahibi eşimin kuzeni Gülşah. 19 sene evlilikten sonra artık eşimin kuzeni mi yoksa benim de kuzenim mi tartışılır :)) O kadar yıl sonra her iki tarafta birbiriyle iyice kaynaşmış oluyor ve  herkes birbirine öz akraba gibi oluyor.

Gülşah bize mükellef bir sofra hazırlamıştı. Valla çok uğraşmış bir sürü çeşit yapmış ve hepside harikaydı. Soframızda olanlar aşağıda tarifi olanlara link veriyorum. Üstlerine basarak tariflere ulaşabilirsiniz. Olmayanlarıda arkadan yavaş yavaş yayınlıyorum :

Zeytinli, salamlı, kaşarlı kanepeler
Kısır
Cevizli haşhaşlı lokum

30 Nisan 2012

Portakal Suyuyla Pişirilmiş Zeytinyağlı Enginar


Ferkay enginarı portakal suyuyla pişirmiş. Onu görünce benimde aklıma yattı. Hemen ben de pişirdim. Gerçekten çok lezzetli oldu. Portakallar ve enginarlar bitmeden denemenizi tavsiye ederim. Dün pazardan yine enginar aldım ve yine bu yöntemle pişireceğim

Malzemeler:
  • Biz 3 kişi olduğumuz için 3 adet enginar çanağı
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 kase bezelye
  • 2 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ve 2 adet kesme şeker
Yapılışı:

Enginar çanaklarını yayvan ve derin olmayan bir tencere dizin. İçine küp küp doğradığınız patetesleri ve havuçlarınızı koyun. Bezelyelerinizi de koyun. Hepsini çanağın içine yerleştirmenize gerek yok. Servis yaparken çanağın içine koyabilirsiniz. Portakal suyunu sıkın ve enginarların üstüne dökün. Zeytinyağını, tuzunu ve şekeri de ekleyin. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte havuçlarınız pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.