Malzemeler:
- Biz 3 kişi olduğumuz için 3 adet enginar çanağı
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 kase bezelye
- 2 adet portakal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ve 2 adet kesme şeker
Enginar çanaklarını yayvan ve derin olmayan bir tencere dizin. İçine küp küp doğradığınız patetesleri ve havuçlarınızı koyun. Bezelyelerinizi de koyun. Hepsini çanağın içine yerleştirmenize gerek yok. Servis yaparken çanağın içine koyabilirsiniz. Portakal suyunu sıkın ve enginarların üstüne dökün. Zeytinyağını, tuzunu ve şekeri de ekleyin. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte havuçlarınız pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.
eminim çok lezzetlı olmustur goruntusu güzel ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilsunum çok güzel canım.çokta sağlıklı.daha ne olsun.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsunum çok güzel canım.çokta sağlıklı.daha ne olsun.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilportakal suyu zeytinyağlılarda çok güzel olur eline sağlık,çok severim..
YanıtlaSilEnfes görünüyor. Eminim çok yakışmıştır enginara portakal suyu. Ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilPortakallı kereviz yaparım ama portakallı enginar denemedim , güzel olacağından eminim .
YanıtlaSilEllerine sağlık , sevgiler.
MEVSİMİ HARİKA LEZZET ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSil:)
BANA BEKLERİM ÖDÜLÜN VAR...
ARKADAŞIM LAYIK GÖRMÜŞ BENDE ARKADAŞLARIMA GÖNDERİYORUM
:)
Hemen denemeliyim bende..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
Bugün bloglarda enginar günümü var acaba bu 3. enginar tarifi
YanıtlaSilsaglikli besleyici nefis olmus eline saglik canim
Enginar zamanı geldi, bu aralar bende çok yapıyorum.Elinize sağlık, çünkü açıkçası enginarı herkes bu renk pişiremiyor.Benim için şu rengi de çok önemli.
YanıtlaSilBeğendiğine çok memnun kaldım Nilaycım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler..
Daha önce kerevizi portakal suyuyla pişirmiştim ama enginarda aklıma gelmemişti. Çok leziz duruyor. Versatile Blogger Award için Duru Tarifleri de seçtim :) http://lezize.blogspot.com/2012/05/versatile-blogger-award.html
YanıtlaSilEnginar en sevdiğim sebze..ne yazık ki çok pahalı ve fazla uzun kalmıyor pazarlarda...karaciğer dostu olduğu için de çok seviyorum...eline sağlık arkadaşım...afiyet olsun..
YanıtlaSilnefisss
YanıtlaSiltam zamanı galiba :)
Ben de Antalya da portakal her zaman bol diye, pırasa, kereviz de kullanıyorum. Ellerinize sağlık.Enginar gibisi yok.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Çok farklı bir pişirim.. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilAyy sağlık deposunu buluşturmuşsun. Ellerine sağlık Canım Sevgiler
YanıtlaSilaynen ben de portakallı enginar denememiştim, kereviz kadar başarılı oluyor mu
YanıtlaSilEllerinize saglik.. Harika gozukuyor..
YanıtlaSilenginar,kereviz ve yer elmasına nasıl güzel yakışıyor gerçekten:)
YanıtlaSilgeçen yıl tanıştım bu şekil pişirimle öncesin de yavan yemişiz demiştim:))
Ellerinize sağlık.
sağlıklı ve güzel bir tarif ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşlarım.
YanıtlaSilHepinize savgiler