Pages

30 Nisan 2012

Portakal Suyuyla Pişirilmiş Zeytinyağlı Enginar


Ferkay enginarı portakal suyuyla pişirmiş. Onu görünce benimde aklıma yattı. Hemen ben de pişirdim. Gerçekten çok lezzetli oldu. Portakallar ve enginarlar bitmeden denemenizi tavsiye ederim. Dün pazardan yine enginar aldım ve yine bu yöntemle pişireceğim

Malzemeler:
  • Biz 3 kişi olduğumuz için 3 adet enginar çanağı
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 kase bezelye
  • 2 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ve 2 adet kesme şeker
Yapılışı:

Enginar çanaklarını yayvan ve derin olmayan bir tencere dizin. İçine küp küp doğradığınız patetesleri ve havuçlarınızı koyun. Bezelyelerinizi de koyun. Hepsini çanağın içine yerleştirmenize gerek yok. Servis yaparken çanağın içine koyabilirsiniz. Portakal suyunu sıkın ve enginarların üstüne dökün. Zeytinyağını, tuzunu ve şekeri de ekleyin. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte havuçlarınız pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.

23 yorum:

  1. eminim çok lezzetlı olmustur goruntusu güzel ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. sunum çok güzel canım.çokta sağlıklı.daha ne olsun.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. sunum çok güzel canım.çokta sağlıklı.daha ne olsun.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. portakal suyu zeytinyağlılarda çok güzel olur eline sağlık,çok severim..

    YanıtlaSil
  5. Enfes görünüyor. Eminim çok yakışmıştır enginara portakal suyu. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Portakallı kereviz yaparım ama portakallı enginar denemedim , güzel olacağından eminim .
    Ellerine sağlık , sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. MEVSİMİ HARİKA LEZZET ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    :)
    BANA BEKLERİM ÖDÜLÜN VAR...
    ARKADAŞIM LAYIK GÖRMÜŞ BENDE ARKADAŞLARIMA GÖNDERİYORUM
    :)

    YanıtlaSil
  8. Hemen denemeliyim bende..:))
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Bugün bloglarda enginar günümü var acaba bu 3. enginar tarifi
    saglikli besleyici nefis olmus eline saglik canim

    YanıtlaSil
  10. Enginar zamanı geldi, bu aralar bende çok yapıyorum.Elinize sağlık, çünkü açıkçası enginarı herkes bu renk pişiremiyor.Benim için şu rengi de çok önemli.

    YanıtlaSil
  11. Beğendiğine çok memnun kaldım Nilaycım.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Daha önce kerevizi portakal suyuyla pişirmiştim ama enginarda aklıma gelmemişti. Çok leziz duruyor. Versatile Blogger Award için Duru Tarifleri de seçtim :) http://lezize.blogspot.com/2012/05/versatile-blogger-award.html

    YanıtlaSil
  13. Enginar en sevdiğim sebze..ne yazık ki çok pahalı ve fazla uzun kalmıyor pazarlarda...karaciğer dostu olduğu için de çok seviyorum...eline sağlık arkadaşım...afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  14. nefisss
    tam zamanı galiba :)

    YanıtlaSil
  15. Ben de Antalya da portakal her zaman bol diye, pırasa, kereviz de kullanıyorum. Ellerinize sağlık.Enginar gibisi yok.

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık.. Çok farklı bir pişirim.. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  18. Ayy sağlık deposunu buluşturmuşsun. Ellerine sağlık Canım Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. aynen ben de portakallı enginar denememiştim, kereviz kadar başarılı oluyor mu

    YanıtlaSil
  20. Ellerinize saglik.. Harika gozukuyor..

    YanıtlaSil
  21. enginar,kereviz ve yer elmasına nasıl güzel yakışıyor gerçekten:)
    geçen yıl tanıştım bu şekil pişirimle öncesin de yavan yemişiz demiştim:))
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. sağlıklı ve güzel bir tarif ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  23. Teşekkür ederim arkadaşlarım.
    Hepinize savgiler

    YanıtlaSil