Pages

18 Mayıs 2011

Kırmızı Pancar Turşusu


Bu turşunun suyunu katarak pirinç salatası yaptım var ya rengi harika oldu.

Malzemeler:
  • 1 kg kırmızı pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  •  1 yemek kaşığı tuz
  • Su
Yapılışı:
  1. Pancarları yaklaşık yarım litre suda haşlayın. Yumuşasınlar. Diri kalmasınlar çünkü sonra içine sirkeyi tuzu çekmiyorlar ve lezzetsiz oluyorlar.
  2. Haşlanan pancarların kabuklarını soyun, zaten hemen ayrılıveriyorlar.
  3. İster kare kare , ister yuvarlak yuvarlak doğrayıp şişeye doldurun ( ben 1.5 litrelik şişe kullandım.)
  4. İçine haşladığınız suyu, sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsak tanelerini koyun.Alt üst edin ki karışsın , tuz ve şeker erisin. Yaklaşık 2-3 gün içinde yenecek kıvama geliyor.

17 Mayıs 2011

Akşama Ne Pişirelim-14

Akşam yemeğinde Zeytinyağlı Salçalı Enginar yemeği ve Domates çorbası olacak.

Geçen kardeşime gittiğimde çok güzel ve kıvamı yerinde bir domates çorbası yapmıştı. "Ablacım ellerine sağlık" dediğimde "Senin bloğundan yaptım." diye cevap verdi. EEE benim haricimde de ayrıca denenmiş olması nedeniyle :) tavsiye edilir.

Linkler hemen aşağıda:

Zeytinyağlı Salçalı Enginar Yemeği
http://durutarifler.blogspot.com/2011/04/zeytinyagl-salcal-enginar-yemegi.html

Domates Çorbası
http://durutarifler.blogspot.com/2008/03/domates-orbas.html