Bu turşunun suyunu katarak pirinç salatası yaptım var ya rengi harika oldu.
Malzemeler:
- 1 kg kırmızı pancar
- 1 çay bardağı sirke
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Su
- Pancarları yaklaşık yarım litre suda haşlayın. Yumuşasınlar. Diri kalmasınlar çünkü sonra içine sirkeyi tuzu çekmiyorlar ve lezzetsiz oluyorlar.
- Haşlanan pancarların kabuklarını soyun, zaten hemen ayrılıveriyorlar.
- İster kare kare , ister yuvarlak yuvarlak doğrayıp şişeye doldurun ( ben 1.5 litrelik şişe kullandım.)
- İçine haşladığınız suyu, sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsak tanelerini koyun.Alt üst edin ki karışsın , tuz ve şeker erisin. Yaklaşık 2-3 gün içinde yenecek kıvama geliyor.
Pancarı çok severim.Evdekiler yüz vermiyor ama yinede yapıyorum.
YanıtlaSilTurşusu ayrı güzel oluyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Pancar turşusunu çok severim yakın zamanda ben de yaptım ellerine sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık ben de çok severim pancar turşusunu çok pratik ve lezzetli sevgiler...
YanıtlaSilEn sevdiğim turşu kavanozuna en sevdiğim turşuyu kurmuşsun. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilcok tesekkurler ilginc
YanıtlaSilHerkese çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilHepinize sevgiler