İsim nasıl ama. Bu yemek Meksika'dan ithalmiş, o yüzden ismi böyle :))
Eşimin özel tatlarından biri. Özellikle ben ve Ata evde olmayınca süperr şeyler yapar. Bunu Ata ile bana özel yaptı. Bizde bayıla bayıla yedik.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- Yufkaları ıslatmak için yarım bardak süt ve 1 kaşık yoğurttan oluşan karışım
- 250 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 4-5 adet biber (istenirse 1 adet büyük boy domates)
- Üstüne koymak için sarımsaklı yoğurt
- Sosu için domates salçası, tereyağ ve su
- Kıymayı çok az sıvıyağda en az 10 dakika kavuruyoruz. Üstüne ince ince doğranmış biberi ve soğanı koyup renkleri dönene kadar kavurmaya devam ediyoruz. İsterseniz bu aşamadan sonra içine domates de koyun. Biraz daha pişirin. Eşim koymamamış.
- Yufkayı komple yayıyoruz. Bir kenarını yufkanın yarısına kadar katlıyoruz. Üstüne süt ve yoğurt karışımını koyuyoruz. İçine kıymalı harcımızı koyuyoruz. Yufkayı kare olacak şekilde katlıyoruz. Karenin bir kenarı bir karış kadar olacak.
- Yaptığımız bu gözlemeyi yanmaz tavada ama biraz sıvıyağ damlatarak önlü arkalı pişiriyoroz. Servis tabağına alıp küçük lokmalar halinde kesiyoruz. Üstüne önce sarımsaklı yoğudu döküyoruz. Sonra salçalı sostan. Daha sonra afiyetle yiyiyoruz.
- Salçalı sosu da şöyle yapıyoruz: Bir kaşık tereyağ, bir kaşık sıvıyağ eritip içinde 2 kaşık salçayı eziyoruz. Üstüne çok az su ekleyip kıvam almasını sağlıyoruz.
Nilaycım sayfan çok güzel olmuş yemeğin enfes ellerine sağlık öpüyorum...
Cok istah acici :) Boyle yemekler bu dunyada var oldukca benim fazla kilolar asla gitmez :(
Nilay'cığım,
Laleli'nin posalı zeytinyağını beğenmene sevindim. Keşke daha ucuz olsa. Benim için oldukça pahalı (bir de bu yaz 5 litrelik sızma zeytinyağları 40 tl idi, e ona 40 verip bunun litresine 25 vermek epey zor ama çok da özel bir yağ, vazgeçmesi zor!)
Çok nefis görünüyor eminim tadı da öyledir, eşinin ellerine sağlık.
hakaninda mutfakta usta oldugunu bilmiyordum. bir daha evlenirsem kesinlikle sadece yemek yemeyi degil yapmayida seven bir adamla evlenirdim:)
jan in 3 adet spesiyali var:
1.kizarmis et+haslanmis patates
2.jambonlu ve ketcapli makarna
3.haslanmis (yumurta+patates+ispanak)
annem özellikle sonuncuya bakip gülmekten ölmüstü. marasin acili eksili yemeklerinden sonra:))
AAAA sen unutmuşsun Naz. Hani Kayseri'de "size gelip yağlama yapayım" diye yalvarırdı. Krepleri nasıl da havada döndürürdü. TAAAA o zamanlar.
Jan'ın da günahını alma , az buz şeyler yapmıyor oda.
Çok güzel bir yemek gerçekten, beğenerek yedik, parmaklarımızı da yiyecektik az daha ;) Gerçi ben sarımsak yerine kotanyi baharatlarının sarımsak tozunu kullandım ama yine de harikaydı, teşekkürler bu tarif için ;)
Nimet hanım beğendiğinize çok sevindim. Deneyipde döndüğünüz zaman öyle mutlu oluyorum ki :))