• Zeytinyağlı Bakla


    Evetttt bir zeytinyağlı yemek daha. Bizim ailede en çok babamız sever. Bizde soframızdan eksik etmeyiz tabii ki.
    Malzemeler:
    • 1 kilo bakla
    • 1 büyük soğan
    • 1 tatlı kaşığı un, 3 adet kesme şeker, 3 diş sarımsak
    • 1/2 demet dereotu, tuz, 2 kaşık zeytinyağı
    Yapılışı:
    1. Baklaları yıkayın ve uçlarını koparıp istediğiniz büyüklükte 2'ye yada 3'e ayırın.
    2. Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın.
    3. Zeytinyağı ve dereotu hariç tüm malzemeyi tencere koyun. Üstüne geçecek kadarda su ilave edin.
    4. 1 kasede 1 tatlı kaşığı unu sulandırıp yemeğe katın.
    5. Yemeğin inmesine yakın dereotunu ince ince doğrayp katın.
    6. Yemeğin altını kapattıktan ve çok hafif soğuduktan sonra zeytinyağını katın ve mutlaka sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

0 yorum: