• Kıymalı Karnabahar


    Oğlumun en çok sevdiği sebze karnabahardır. Karnabahardan yapılan her şeyi bayılarak yer. Ben karnabahar yemeğini genellikle kıymalı yaparım. Buyrun bakalım beğenecek misiniz?

    Malzemeler:

    • 1 orta boy karnabahar
    • 1 orta boy soğan
    • 350 gr kıyma
    • 2 kaşık dolusu salça
    • tuz, karabiber, biberiye

    Yapılışı:

    1. Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp tuzlu kaynar suda haşlayın. Çok haşlanmamasına dikkat edin ki yoksa parça parça olur. Kaynama suyuna bir parça ekmek atarsanız kokusuda yayılmaz.
    2. Sıvı yağda önce kıymayı kavurun. En az 10 dakika kavurmanız gerekir. Sonra üstüne soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sonra salçasını ve baharatını ve tuzunu ekleyin
    3. Yemeği ister fırında ister ocakta pişirebilirsiniz. Fırında pişirecekseniz karnabaharları fırın kabına dizin. Üstüne kıymalı harcı koyun ve 2 bardak su ekleyin. Fırına sürün. 170 derecede 25- 30 dakika pişirin. Ocakta pişirecekseniz yayvan bir tencereye karnabaharları dizin , üstüne kıymalı harcı koyun ve 3 bardak su ekleyin. Ocakta 30 dakika pişirin.

0 yorum: