Oğlumun en çok sevdiği sebze karnabahardır. Karnabahardan yapılan her şeyi bayılarak yer. Ben karnabahar yemeğini genellikle kıymalı yaparım. Buyrun bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar
- 1 orta boy soğan
- 350 gr kıyma
- 2 kaşık dolusu salça
- tuz, karabiber, biberiye
Yapılışı:
- Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp tuzlu kaynar suda haşlayın. Çok haşlanmamasına dikkat edin ki yoksa parça parça olur. Kaynama suyuna bir parça ekmek atarsanız kokusuda yayılmaz.
- Sıvı yağda önce kıymayı kavurun. En az 10 dakika kavurmanız gerekir. Sonra üstüne soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sonra salçasını ve baharatını ve tuzunu ekleyin
- Yemeği ister fırında ister ocakta pişirebilirsiniz. Fırında pişirecekseniz karnabaharları fırın kabına dizin. Üstüne kıymalı harcı koyun ve 2 bardak su ekleyin. Fırına sürün. 170 derecede 25- 30 dakika pişirin. Ocakta pişirecekseniz yayvan bir tencereye karnabaharları dizin , üstüne kıymalı harcı koyun ve 3 bardak su ekleyin. Ocakta 30 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder