• Kıymalı Ispanak


    Ben ıspanağı böyle yemeği tercih etmesem bile bizim evin erkekleri bayılıyor. Tarif kayınvalidemin. Oğlum babaannesinin kıymalı ıspanağına bitiyor. Ben de gidip kayınvalidemden kıymalı ıspanak dersi aldım.:)))
    Malzemeler:

    • 1 kilo ıspanağın çoğu sapı , az yaprağı ( yapraklar hep bir şeyler için saklanır bizde)
    • 1 büyük soğan, 3 diş sarımsak
    • 3 bardak su
    • 350 gr kıyma
    • 2 yemek kaşığı salça
    • 1 küçük avuç pirinç
    • tuz, karabiber, sıvı yağ

    Yapılışı:

    1. Kıymayı en az 10 dakika sıvıyağda kavurun.
    2. Soğanı ve sarımsağı atın kavurmaya devam edin. Soğanlar bayılınca (ölmeyecek) salçayı katın. 1-2 dakika çevirip kaynar su ekleyin.
    3. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları doğrayıp içine katın.
    4. Suyu kaynayınca 1 avuç pirinç atın. Pirinçler pişince yemeğiniz pişmiş demektir. Yemek zeytinyağlı ıspanaktaki gibi suyunu çekmeyecek sulu kalacak. Sarımsaklı yoğurtla kaşıklanarak yenecek:))

0 yorum: