Bunu yapmak inanılmaz kolay. Ama ben yine de yazmak istedim. Aslında bunu yazmamda ki amaç kırmızı biberlerin derin dondurucuda kolaylıkla saklandığı ve yemeğe misafir geldiğinde hemencecik bir salata yapılabildiğini söylemek. Kırmızı biberleri yaz mevisiminde fırın tepsisine diziyorum. Fırında pörpüllemiş oluyorum. Sonra kabuklarını soyup , soğuyunca buzdolabı poşetlerine birer salata yapılabilecek kadar -yaklaşık 7-8 tane- koyup derin dondurucuya atıyorum.
Malzemeler:
- 7-8 adet pörpüllenmiş kırmızı biber
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 kaşık sirke ve 1 kaşık elma sirkesi
- 2 kaşık zeytinyağı ve tuz
Yapılışı:
- Kırmızı biberleri istediğiniz ebatta dğrayın.
- Sarımsakları dövün. Zeytinyağı , sirke ve tuz ile karıştırın
- Sosu kırmızı biberle karıştırın. Bitti bu kadar!!!
Nilay ben bayılırım buna yaaa :) nasıl canımistedi, bol zeytinyağlı yoğurtlu... offf offf offff
Kayınvalidem çok yapar yeriz bizde, ama ben denememiştim. Aklımda olsun hem kolay hemde lezzizzz, teşekkürler...
nilay biberleri fırında közlemek çok iyi fikir.ben ızgarada uğraşmak istemediğim için hazır almayı tercih ediyordum.teşekkürler.
Flame aynı zamanda son derece yararlı bir gıdada. Kırmızı biberisevmeyen var mı acaba
Fortuna'cım. Ben patlıcanları da fırında kozluyorum. hem kolay hem temiz oluyor