Malzemeler:
- 2 kilo tavuk eti (ben genelde but kullanırım ama siz beyaz etini de kullanabilirsiniz.)
- Soya sosu
- 2 adet fırın torbası
- 4 adet orta boy havuç
- 1 şişe bezelyenin yarısı (250 gr kadar)
- 3 adet büyük patates
- 2 adet büyük soğan
- Yemek yağsız yapılıyor. Ben hiç yağ koymuyorum. Soya sosundan dolayı tuzda koymuyorum.
- Tavukları büyük olacak şekilde küp küp kesin.
- Üstüne soya sosunu sıkıp elinizle bir güzel yedirin. (Soya sosu tavukta benim olmazsa olmazım. ) 20 dakika bekletin.
- Fırın torbalarına birer tatlı kaşığı un serpip bir güzel içinde dağıtın. Fazlasını atın.
- Havuçları yuvarlak yuvarlak, patatesleri küp küp, soğanları piyazlık doğrayın.
- Tavuğun olduğu kaba bezelye hariç tüm malzemeyi atıp bir güzel harmanlayın ve torbalara dağıtın.
- Bezelyeleri de torbalara koyun . Torbalara kürdanla bir kaç delik atın.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Nilaycim selam, ben de bu torba olayina hayranim...biz bunu sadece mantarla yapiyoruz ve tavuga biraz zeytinyag ile kekik-nane-kirmizibiber-kararbiber-nar eksisi-ezilmis sarmisak ile biraz masaj yapiyoruz!!! Dersinin altina bunu iyice yayiyoruz..sonra da icini ve etrafini mantarla ve limon dilimleri (kabuksuz) donatiyoruz. Misafir geliyorsa biraz da ceviz ve hatta nar ekleyince cok hos oluyor. Benim blogda da tarifi var bakabilirsin, Levengi diye bir Azeri yemeginin melezlesmis hali oluyor :)))
Eline saglik ! Selamlar
Şekerim sen ne marifetlisin yaa...Ben tavuğu sevmem ama senin sayende tavuğu sevecem herhalde...ellerine sağlık.öpücükler:))
Ceylan mutlaka deneyeceğim senin tarifini de . Yaptığım aman haber veririm.
Gökkuşağının rengi marifat bende değil torbada. Tavuğu mutlaka soya soslu dene.