Bol çikolatalı , içi yumuşacık dışı sert nefis bir kurabiye oluyor. Yapımı son derece kolay ve bir o kadar da lezzetli bir kurabiye . Çok tavsiye 🥰
Püf noktası kurabiyeler fırından çıkınca üzerine bardak ile bastırıp eziyorsunuz .
Malzemeler:
- 125 gr tereyağ
- 1,5 çay bardağı varsa esmer şeker yoksa toz şeker ( esmer şeker çok yakışıyor, sakızımsı etki yapıyor)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta (buğday mümkünse)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı damla çikolata, 1 su bardağı doğranmış çikolata ve 1 su bardağı fındık iri iri kıyılmış ( beyaz kısmına beyaz çikolata ile yapabilirsiniz)
Yapılışı:
- Tereyağ, şeker ve yumurtayı karıştıralım üzerine kakao hariç tüm malzemeleri ekleyelim. yarısını ayırıp diğer yarısını kakao ile karıştıralım. Ele yapışan yumuşak, çok da yumuşak değil tabii bir hamur olacak. Sanki poğaça hamuru gibi. Sadece beyaz , sadece kakaolu da yapabilirsiniz. o zaman 4 yemek kaşığı kakao kullanın
- Her 2 parçaya da çikolataları ekleyelim. Bir parça beyazdan, bir parça kakaoludan alıp, eritmemek için mümkün olduğunca parmak uçları ile şekil verelim. Şekli normal kurabiye gibi olacak.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, buzdolabında yarım saat bekletelim.
- Yaklaşık 180 derecede 15 dakika en fazla 20 kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkar çıkmaz bardağın arkası ile ezin. Soğuyunca tepsiden çıkarın yoksa kırılır.
0 yorum:
Yorum Gönder