• Nutellalı milföy çam ağacı


    Böyle bir tarifin güzel olmama ihtimali yok. Yılbaşına yakışır bir tarif oldu. Ben biraz ilave yaptım tabii. Nilay ilaveleri 🥰

    Malzemeler 
    🎉3 adet alta 3 adet üste 2’li milföy
    🎉arasına Nutella ( daha yumuşak, sürümü kolay) , bıçakla doğranmış Antep fıstığı ve tarçın 
    🎉üzerine önce süt, sonra yumurta sarısı . Pişince pudra şekeri

    Yapılışı:
    Milföyleri Yanyana dizip merdane ile hafifçe açın. Kenarlardan yapışsınlar . Bıçakla yada pizza bıçağı ile çam şekli verin. Üzerine çikolatayı sürün. Tarçın serpin. Antep fıstığı serpin. Yapın yapın tarçın çok yakışıyor. Üzerine diğer üç tane merdane ile açtığınız ve birbirine yapıştırdığınız diğer milföyleri serin. Elinizle bastırınca çam ağacının şekli hissedilecek. Oradan yine çam ağacı olacak şekilde kesin. Ağacın yaprak kısmına 2 parmak genişliğinde derin kesikler atın. Elinize 2 tur kıvırın. Üzerine bir fırça yardımı ile süt sürün. Benim ki bu şekilde yemekteki sırasını bekledi. Fırına atmadan önce yumurta sarısı sürün. Kızarana kadar 180 derecede pişirin. Pudra şekeri ile servis yapın. Kalan hamurların içine de Nutella sürüp. Ne şekil isteseniz şekii verip pişirebilirsiniz. 

     

0 yorum: