• Yumurtasız Yalancı Krem Karamel


    Yumurtasız krem karamel olur mu ? diye soracaksınız aslındaaaa olmaz tabii . Buna karamelli muhallebi de diyebiliriz. Şekil itibarı ile krem karamel de diyebiliriz. Siz ne isterseniz deyin ama karamel ile güzel bir muhallebi birleşiyor ve gerçekten bir lezzet patlaması gerçekleşiyor.  Son derece güzel bir lezzet. Mutlaka deneyin.

    Malzemeler:

    • Muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı un ve nişasta karışımı (isterseniz sadece un) , 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya , 1 paket krem şanti ( 2li krem şanti paketinden sadece bir tanesi)
    • Karameli için 1 su bardağı şeker
    Yapılışı:
    1. Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri çelik tencerede koyup pof pof olana kadar pişirin. Sonra içine vanilya ve  toz halinde 1 paket krem şantiyi boşaltın. El blendırı yada mikser daldırın en az 5 dakika çırpın.
    2. 1 su bardağı şekeri kısık ateşte eriyene kadar karıştırın. Renk değiştirecek zaten. Pişer pişmez hemen kaselere bölüştürün çok hızlı donar. 7 kase çıktı benden. Kaselerin ısıya dayanıklı olması gerekmiyor. Üzerlerine muhallebileri ekleyin. Buzdolabında bir gece bekletin. İyice soğumadan kaseden çıkmıyor. Muhallebinin bir kenarından bir kaşık yardımı ile hava almasını sağlayın. Ters çevirip servis yapın. 



0 yorum: