Burhaniye pazarında bebek kabakları görünce nasıl üstüne atladım bir bilseniz. Minicik minicik kabaklar muhteşem görünüyorlardı. İnce uzunlardan da 1 kilo kaptım, yuvarlaklardan da 1 kilo kaptım eve geldim.
Eve gelince başında durmadığım için :) ilk partiyi fazla haşlamışım , bence çok güzel olmadı. Sonrasında tekrar yaparken başında durdum ve su kaynadıktan sonra 5-6 dakika kadar haşladım. Sonrasında hemen süzdüm ve buzlu suya attım. Kabaklarım hem diri kalmış oldu, hem de renklerini korudu. Sonrasında sarımsak, tuz ve zeytinyağında sos yaptım caaanııımmm bebek kabaklarıma . Valla bayıla bayıla yedik. Siz isterseniz sirke yada nar ekşisi de kurabilirsiniz . Bence çok yakışır.
farklı bir tarif olmuş.. teşekkürler...
hiç yapmadım ama çok güzel olduğunu tahmin edebiliyorum. Ellerinize sağlık.