Hem şerbetli hem de sütlü bir tatlı tarifi. Muhallebi kısmı şerbetli kısmı hafifletiyor. İkisi birbirine çok yakışıyor. Tatlıyı Esra yapmıştı. Ellerine sağlık arkadaşım.
Esra Kemalpaşaların bir kısmını tatlıları tepsiye dizip üzerine muhallebi dökmüş. Bir kısmını da tek tek kuplara koyup üzerine muhallebi dökmüş. Fotoğrafta ki tatlı; kuptan ters çıkarılıp tabağa konup, servis edilmiş görseldir.
Malzemeler:
- 1 paket kemalpaşa tatlısı
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- muhallebisi için 1 lt süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı dolusu nişasta ve un karışımı, 1 paket vanilin, 200 ml'lik krema
Yapılışı:
- Önce kemalpaşa tatlınızı yapın. Şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Kaynayınca içine kemalpaşaları atın. Yaklaşık 10-15 dakika kemalpaşa yumuşayana, ancak dağılmayana kadar pişirin. Kaşık yardımı ile kontrol edin. Yuvarlak bir borcama tatlılarınızı dizin ve kalanları da 1'er tane olacak şekilde kuplara yerleştirin.
- Tencerenizde muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi koyup pof pof edene kadar pişirin.
- Ocaktan alınca içine vanilya ve kremayı katın. İster mikserle, ister el blendırı ile en az 5 dakika çırpın.
- Muhallebinizi kemalpaşa tatlılarının üzerine pay edin.
- Ilındıktan sonra buzdolabında soğutun ve soğuk servis edin.
Yaz için hafif bir tatlı tarifi. Ellerinize sağlık.