• Tahinli Balkabaklı Cheesecake



    Görüntü nasıl ? Yılbaşı soframız için Pevin yapmıştı. Gerçekten görüntüsü ve tadı ile harika bir cheesecake olmuştu.

    Malzemeler:

    Tabanı: 2 paket eti burçak bisküvi, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı nişasta

    Kreması : 200 ml'lik sıvı krema, 3 yumurta, 1 fiske tuz, 1 fiske şeker, 400 gr'lık labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı un

    Bal kabağı için: 4 büyük dilim balkabağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 yemek kaşığı tarçın, zencefil de çok yakışır.

    Üzerine tahin ve ceviz.

    Yapılışı:

    1) Bal kabaklarını  küçük küçük doğrayın. Zaten el blendırından geçireceğimiz için önemli değil. 1 bardak şeker ile mümkünse 1 gece önce bekleterek mümkün değilse çok kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğusunlar.
    2) Eti burçağı rondodan geçirip, toz yapın. Tereyağı eritin ama kaynatmayın. Tarçın ve nişasta ile karıştırıp bir hamur elde edin. Kelepçeli kabın altına elinizle düzelterek bir taban elde edin. 
    3) Krema ile labne peynirini karıştırın. Şekeri de ekleyip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtanın ( önemli ) beyazını bir tutam tuz, 1 tutam şeker ile başka bir kapta çırpın. Kar beyaz olacak. Mümkünse kabı çevirdiğiniz dökülmeyecek kıvamda. Yumurta sarılarını üstüne atıp çırpın. Bu karışımı diğer karışıma bir yandan karıştırarak ekleyin. Ununu da ekleyip sönmesini engellemek için nazikçe hep aynı yönde karıştırarak burçaklı tabanın üstüne dökün. Üstü çok hafif kızaracak, 180 derecede pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sosu dökmeden 1 saat kadar bekletiyoruz, soğutuyoruz.
    4) Bu arada soğumuş olan bal kabaklarının içine el blendırını daldırın. Tarçını, cevizi koyup karıştırın. Cheesecake'nizin üzerine sürün. Tahini kare şekil verecek şekilde cheesecake'nizin üzerine dökün , cevizle süsleyin. Servise hazırdır. 


2 yorum:

  1. Ebemkuşağı dedi ki...

    Balkabağını çok seviyorum. Burada da güzel görünüyor. Teşekkürler tarif için ..

  2. Tahini çok severim. Balkabağı tatlısıyla da çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.