Pages

28 Nisan 2017

Fincan Keki


Hem pratik, hem lezzetli bir tarif. Çok da şık oluyor. Denemenizi tavsiye ederim..

 Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kahve fincanı dolusu un
  • 1 kahve fincanı dolusu kakao
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
  1. Şekerle yumurta aklarını köpürttükten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kek hamurunu yapın. 
  2. Çay fincanlarını yağlayıp unlayın. Hamuru fincanın 2/3'üne denk gelecek şekilde dökün. Geniş yatay bir tencerenin 1/3'üne kadar su koyun. Kek döktüğünüz çay fincanlarını tencereye dizin. Su kaynayınca altını kısıp tencerenin kapağını da kapatıp 15 dakika pişirin. İsterseniz kürdanla kontrol edebilirsiniz ama 15 dakikada pişiyor.

26 Nisan 2017

Kremalı Mantarlı Somon



Davet yemeklerinden biri. Çok lezzetli, çok renkli, çok şık.

Malzemeler:

  • 6 dilim somon
  • Somonun üzerine sürmek için 2 sarımsak, tuz ve karabiber
  • Yarım paket mantar ( en az 10 tane vardır) , 1 paket krema (200 ml)
  • Yanına sebze olarak brokoli, havuç, patates ve domates
Yapılışı:

  1. Somonları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bıçakla ezdiğiniz sarımsakları sürün. Tuz serpin, karabiber serpin. Fırında üzerleri kızarana pişirin.
  2. Mantarları ince ince doğrayın. Az zeytinyağı ile harlı ateşte kavurun. Böylece çok su salmayacak ve diri diri lezzetli pişecektir. Üzerine 1 paket kremayı ve tuz karabiber ilave edin. Mantarları alın. Somonları mantarlı kremalı sosla sunabilirsiniz.
  3. Sebzeleri ile ayrı ayrı haşlayın. Kök sebzeler soğuk suda haşlanmaya başlanır. Patates ve havuç gibi. Brokoli ise kaynamış suya atılarak haşlanır. Haşlanan sebzeleri buzlu suya atalım. Renkleri kalsın. Sebzeleri ister bu şekilde somonun yanında servis edebilirsiniz. İsterseniz de kremalı mantarın kremasının da çevirip servis edebilirsiniz.