Pages

26 Nisan 2017

Kremalı Mantarlı Somon



Davet yemeklerinden biri. Çok lezzetli, çok renkli, çok şık.

Malzemeler:

  • 6 dilim somon
  • Somonun üzerine sürmek için 2 sarımsak, tuz ve karabiber
  • Yarım paket mantar ( en az 10 tane vardır) , 1 paket krema (200 ml)
  • Yanına sebze olarak brokoli, havuç, patates ve domates
Yapılışı:

  1. Somonları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bıçakla ezdiğiniz sarımsakları sürün. Tuz serpin, karabiber serpin. Fırında üzerleri kızarana pişirin.
  2. Mantarları ince ince doğrayın. Az zeytinyağı ile harlı ateşte kavurun. Böylece çok su salmayacak ve diri diri lezzetli pişecektir. Üzerine 1 paket kremayı ve tuz karabiber ilave edin. Mantarları alın. Somonları mantarlı kremalı sosla sunabilirsiniz.
  3. Sebzeleri ile ayrı ayrı haşlayın. Kök sebzeler soğuk suda haşlanmaya başlanır. Patates ve havuç gibi. Brokoli ise kaynamış suya atılarak haşlanır. Haşlanan sebzeleri buzlu suya atalım. Renkleri kalsın. Sebzeleri ister bu şekilde somonun yanında servis edebilirsiniz. İsterseniz de kremalı mantarın kremasının da çevirip servis edebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Somonu benim ev halkı beyenmeyince almıyoruz biz. Ama çok sağlıklı bir gıda aslında....Bu görüntü de fazlasıyla cezbedici:))

    YanıtlaSil
  2. Bend eyapmak istiyodum.Cok güzel gözküyorrrrrr ellerinize saglik 💙😍

    YanıtlaSil
  3. Somon hiç yemedim . Bunun sebebi balıkla pek aram olmaması ,ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok da güzel oluyor Saadet'cim..

    YanıtlaSil
  5. İnşallah yaparsınız Annesinin prensesi

    YanıtlaSil
  6. Üç tarafımız denizlerle çevriliyken bu nimetten faydalanmak lazım aslında Gülümse yüzüme..

    YanıtlaSil