Pages

28 Nisan 2017

Fincan Keki


Hem pratik, hem lezzetli bir tarif. Çok da şık oluyor. Denemenizi tavsiye ederim..

 Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kahve fincanı dolusu un
  • 1 kahve fincanı dolusu kakao
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
  1. Şekerle yumurta aklarını köpürttükten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kek hamurunu yapın. 
  2. Çay fincanlarını yağlayıp unlayın. Hamuru fincanın 2/3'üne denk gelecek şekilde dökün. Geniş yatay bir tencerenin 1/3'üne kadar su koyun. Kek döktüğünüz çay fincanlarını tencereye dizin. Su kaynayınca altını kısıp tencerenin kapağını da kapatıp 15 dakika pişirin. İsterseniz kürdanla kontrol edebilirsiniz ama 15 dakikada pişiyor.

4 yorum:

  1. Tencerede denedim ama hala fincende kek yapmadım. Biraz çekimser kaldım bu konuda. Ama çok güzel görünüyorlar:))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bence mutlaka denemelisin Saadet'cim

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Lerzan hanım

    YanıtlaSil