Son derece pratik, aynı zamanda meze olan bir tarif. Tam da yaz günleri için. İstediğiniz gibi malzemeyi eksiltip , çoğaltabilirsiniz. Damak tadınıza kalmış.
Malzemeler:
- 2-3 adet salatalık
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt (ben tel süzgecin üzerine havlu kağıt koyup normal yoğurdu süzüyorum)
- 3 diş sarımsak
- Tuz ve üzerine pul biber ve nane off çok yakışıyor.
- Zeytinyağı
- Süzme yoğurdu derin ve geniş bir kaseye alın. Üzerine rendelediğiniz ve suyunu sıkıp attığınız salatalıkları atın. Eğer salatalıkları rendelerseniz sulanır ve kuru cacık özelliğini yitirir.
- Sarımsakları tuz ile dövün kasenin içine atın. Azıcık daha tuz ekleyin. Hepsini karıştırın.
- Cacığı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis etmek üzere hazırlayın. Üzerine pul biber, nane koyup , zeytinyağı ile tatlandırıp servis yapın.
Süzme yoğurdu çok severim. Kuru cacık tarifini deneyeceğim. Ellerinizle sağlık.