Avokadonun faydalarını saymayacağım. Zaten biliniyor. Bu tarif, Avokadonun benim için en güzel tarifi. Ve bence Türk damak tadına da en yakın hali. Lütfen deneyin. Avokado hakkında sonra bir kere daha düşünün.
Meksikalılar, Kolombiya'lar bunu aslında mısır cipsi ile birlikte dipsos olarak kullanıyorlar. Ben meze olarak kullandım. Tarif Gözde'den..
Malzemeler:
- 3 adet olgun avokado ( olgunlaşması için dolapta elmaların arasına koyabilirsiniz.)
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet 3 burun köy biberi ( aslı jalapano biberi) azıcık acılı biber turşusu da ne yakışır.
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber (isterseniz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Avokadoyu bıçakta iki parçaya bölün. Çekirdeğini çıkartıp içini çay kaşığı ile sıyırın. Çatalla bir güzel ezin. İsterseniz el blendırı daldırabilirsiniz. Derin bir kaseye koyun.
- Soğanı ince ince yemeklik olacak şekilde kıyın. Sarımsağı az tuzla ezin ve soğanla birlikte kaseye dökün
- Domatesi küçük küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve aynı şekilde küçük küçük kıyın. Bunları da katın.
- Tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını kaseye aktarıp bir güzel karıştırarak servis yapabilirsiniz.
Hiç bilmediğim bir sos bu. Ellerinize sağlık.. Denemeli mutlaka. Sevgiler..
alışkanlık olmamış bu meyveyi tüketmek, denemek lazım aslında