El Açması Börek, hem de pırasalı. Offf nefis olur. El açması diye korkmayın . Çok da şahane açmanıza gerek yok. Ne kadar açabilirseniz o kadar. Kalın bile olsa el açması börek güzel oluyor.
Malzemeler
İçi için:
- 1 kilo pırasa ( yeşil kısımları ile)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- İsterseniz 1 adet havuç ( Bunda yok)
- Yarım paket kuş üzümü
- Tuz
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar su ( Valla bunun ölçüsü olmuyor)
- hamurun üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yağ
- Soğanları ve pırasaları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. İçine tuzunu ve kuş üzümlerini atın bir kenarda soğusun. Soğumazsa hamuru parçalar.
- Tüm hamur malzemelerini katıp elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Çok sert olmasın. 15-20 dakika üstünü sterch filmle kaplayıp bir kenarda bekletin, dinlensin.
- Hamuru 8 parçaya bölün.
- Hamurları yemek tabağı büyüklüğünde açın.
- 2 Tanesinin arasına sıvıyağ sürüp merdane ile açabildiğiniz kadar açın.4 adet yuvarlak hamurunuz olacak.
- Hamuru ortadan ikiye bölün.
- Uzun kenarına pırasalı harcı sürüp rolü yapın. Böyle yine 8 tane rulonuz olmuş olacak. Tepsinize ister yuvarlak, ister uzun uzun ruloları dizin..
- Üzerine yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvıyağ sürün. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Aiy nefis görünüyor, elinize sağlık (:
ellerinize saglık
Benim oğlanlara yediremem ben bunu ama kendim için yapabilirim. Pırasa güzel bir sebze kesinlikle...