Pages

27 Aralık 2016

Kaşık Salatası



Kebapların, et yemeklerin yanına son derece güzel gidiyor. Lahmacunlu, etli, kebaplı bir sofra hazırlıyor iseniz bu salatayı deneyebilirsiniz.
Salatanın sırrı tüm malzemeyi küçük küçük doğramak, birde olmuş domatesleri kullanmak. Buyrun bakalım ..

Malzemeler:

  • 2 adet domates
  • 2 adet kırmızı kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet salatalık
  • sarımsak da koyan var ben koymuyorum. Olur çok da güzel olur .
  • pul biber, tuz, limon ve nar ekşisi ve zeytinyağı
Yapılışı:

Tüm malzemeleri incecik, küçücük doğrayın. Satırla doğrar gibi yapmayı becerebilirseniz süper olur. Domateslerin suyunu atmayın içine katın. Karıştırmak için derince bir salata kasesi kullanın. Tuzunu, zeytinyağını, nar ekşisi ve yarım limon suyunu ve pul biberini katın. Kaşık kaşık tüketin.


Somonlu Lavaş Rulo



Yılbaşı sofrası için son derece güzel bir alternatif. Sunum da çok şık oluyor. Lezzeti de gerçekten çok iyi.

Malzemeler:
  • Füme somon ( eğer somonu füme bulamıyorsanız. İnce ince kesilmiş somonu, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 gece bekletin. Somonların dış kabukları da kesilmiş olacak)
  • Labne peyniri yada krem peynir (krem peynir bence daha iyi oluyor)
  • İnce ince doğranmış dereotu
  • Kapari
  • 2 adet lavaş
Yapılışı:
  1. Somonunuz tadına bakın. Tuzu azsa hafif tuzlayın.
  2. Lavaşın her tarafına peyniri sürüp ince doğranmış dereotunu serpin ve üstüne somon dilimlerinizi dizin ve kaparileri serpin. Bir kenarından başlayarak rulo yapın. Kenarları kesin atın. Servis etmek için iki parmak kadar kesip üzerini dereotu ile süsleyip kürdanla tutturun. Aynı akşam tüketilmesinde tavsiye edilir :)