Pages

27 Aralık 2016

Somonlu Lavaş Rulo



Yılbaşı sofrası için son derece güzel bir alternatif. Sunum da çok şık oluyor. Lezzeti de gerçekten çok iyi.

Malzemeler:
  • Füme somon ( eğer somonu füme bulamıyorsanız. İnce ince kesilmiş somonu, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 gece bekletin. Somonların dış kabukları da kesilmiş olacak)
  • Labne peyniri yada krem peynir (krem peynir bence daha iyi oluyor)
  • İnce ince doğranmış dereotu
  • Kapari
  • 2 adet lavaş
Yapılışı:
  1. Somonunuz tadına bakın. Tuzu azsa hafif tuzlayın.
  2. Lavaşın her tarafına peyniri sürüp ince doğranmış dereotunu serpin ve üstüne somon dilimlerinizi dizin ve kaparileri serpin. Bir kenarından başlayarak rulo yapın. Kenarları kesin atın. Servis etmek için iki parmak kadar kesip üzerini dereotu ile süsleyip kürdanla tutturun. Aynı akşam tüketilmesinde tavsiye edilir :)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder