• Muhallebili Milföy

     


    Çok sevdiğim bir pastadır , çok da pratiktir. Blogda tarifi yoktu. Aman efenim eksik kalmasın çünkü çok güzeldir. Şimdiye kadar denemeyenler lütfen denesin.

    Bu tatlının püf noktası aynı gün içinde tüketilmesi gerektiğidir. Misafire yapacaksanız eğer, bir gün önceden sakın yapmayın.

    Malzemeler

    • 12 adet milföy hamuru
    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı dolusu un
    • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket toz krem şanti yada labne ( krem şant
     
    Üzerine krem şanti.
     i çok yakışıyor)
    Yapılışı:

    1) 1 litre süt, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı nişasta , 1 su bardağı şeker puf puf edene kadar pişirilir. İçine mikseri daldırın hem özleşsin hem de soğusun . Yaklaşık 10 dakika çırpın. İçine toz krem şanti atın. Krem şanti güzel bir lezzet katıyor. Muhallebi kesin artacaktır. İsterseniz daha fazla milföylü pasta yapabilirsiniz . Ben kalanına fındık serpip yiyiyorum valla.
     2) Milföyleri dolaptan muhallebiden önce çıkarın. Açılınca ortadan ikiye bölün. 24 parça olacak. Yağlı kağıt serdiğiniz tepside rengi hafif altın sarısına dönene kadar pişirin. Milföyler kabaracak. İsterseniz çatalla delip kabarmasını engelleyebilirsiniz ben kabarık kabarık seviyorum.
    3)  Milföyler ılınınca 2 adet milföyün aralarına muhallebileri konur. Muhallebide ılınmış olacak. Toplamda yine 12 parça pastamız olacak. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.

     

4 yorum:

  1. lezzettramvayı dedi ki...

    muhteşem olmuş ellerınıze saglık

  2. Ada Deniz dedi ki...

    Hep denemeye niyetlenip ihmal etiğim bir lezzet. Ellerinize sağlık...

  3. mutfagabuyrun dedi ki...

    çok severim canım.ellerine sağlık.harika görünüyor.

  4. lezzettramvayı dedi ki...

    ellerinize saglık muhteşem duruyor