Güllaç ramazan ayının tatlısı. Bence sadece ramazan ayında yapılmamalı, yaz boyunca soğuk soğuk , hafif hafif yenmeli. Ben çok severim.
Size Güllaç tarifi vermek istemiyorum. Zaten paketin arkasında yazıyor. Ama Güllaç'ın tadına tat katacak bir tiyo vermek istiyorum.
Güllaç'ın sütünü 1.5 lt normal süt, 2 adet 200 ml vanilyalı ballı süt ile yaparsanız gerçekten çok çok daha lezzetli oluyor.
Yine de tarifinden bahsedelim :)
Malzemesi:
• 1.5 litre süt, 2 adet 200 ml vanilyalı ballı süt• Yarım kilo şeker
• 10 adet (300 gram) güllaç yaprağı
• Dövülmüş badem, ceviz, fındık, fıstık (arzuya göre herhangi biri) , nar zamanı ise nar taneleri
İstenirse gülsuyu
Yapılışı:
- Tüm sütler şekerle şeker eriyinceye ve süte iyice karışıncaya kadar ısıtılır. Sonra ılınmaya bırakılır.
- Tepsiye sırayla güllaç yaprakları dizilir ve her yaprağın parlak tarafının üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir. Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllacın üzerine dökülür.
- Buzdolabınde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş badem, Antep fıstığı (ceviz, fındık, fıstık vs.) dökülür.