Pages

15 Haziran 2015

Kağıt Bardakta Ağlayan Kek


Ağlayan pastayı bir de kağıtta kek pişirerek yaptım. Hem porsiyonluk oldu hem de çok lezzetli oldu. Soslu keki bardaktan çıkarmaya uğraşmadım,  kağıt bardaklarla da servis yaptım


Malzemeler:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao yada 1 paket Dr. Oetker kakao (aynı miktara denk gelir )
  • 14-15 karton bardak

Kreması için:
  • 1 paket çikolatalı sos ( arkasındaki tarife göre yapılacak) ve ayrıca keki ıslatmak için 1 su bardağı süte 1 yemek kaşığı ile şeker, ve ara katman olarak 1 su bardağı soğuk sütle çırpılmış 1 paket krem şanti, üstünü süslemek için ne isterseniz.
 
Yapılışı:
  1. Yumurtanın beyazı ile şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Üstüne sarılarını da koyup tekrar çırpın. Sonra süt ve yağı ilave edip tekrar çırpıyoruz. Yani önce sıvılarını karıştırdık sonra kurularını atıyoruz. Kabartma tozumuzu vanilyayı ve kakaoyu unun içine karıştırarak eleyip keke ilave ediyoruz. 
  2. Karton bardakların yarısından daha aşağısında kek sıvısı döküyoruz.  Bardakları yağlamamıza gerek yok. Hatta sakın yağlamayın. 160 derecede ortalama 20-25 dk kadar pişiriyoruz. 
  3. Keklerimiz pişince ilk sıcağı geçtikten sonra bardakların içinde kekimizin üst kabaran kısmını kesip düzleştiriyoruz. Ayrıca süt ve şeker karışımı ile ıslatıyoruz.
  4. Keklerinizi fırına verince, o pişerken sizde bir yandan krem şantiyi çırpın. Çırpıp buzdolabında bekletiyoruz. Sonrasında çikolata sosumuzu arkasındaki tarife göre yapıyoruz. Çikolata sosu pişirdikten sonrada sürekli çırpıp kabuklanmaması ve soğumasını sağlıyoruz.
  5. Soğuyan keklerin üstüne önce krem şantiyi sürüyoruz. Sonra Çikolatalı sosunu da sürüyoruz. Üstünü dilediğimiz gibi süsleyip buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis ediyoruz. Hindistan cevizi çok yakışır. Ben yaban mersini ve badem kullandım.

13 yorum:

  1. bardak kekleri seviyorum. Sunumları çok hoş oluyor. Kibar kibar..:) Çok güzel ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok hoş bir suum olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok severim ağlayan keki ama böyle sunmayı denememiştim hiç :) Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Mufin kalıplarının olmadığı yerde ne güzel bir fikirmiş, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  5. çok iyi fikir ;)

    YanıtlaSil
  6. Tek porsiyonluk olması güzel olmuş :) Afiyet olsun, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Nilaycığım çok güzel ve lezzetli görünüyor .Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Nilay hanım çok değişik bir tarifle karşı karşıyayım ve şu an kek aşkından ben ağlayabilirim.. enfes görünüyor! :)

    YanıtlaSil
  9. Ben normalini yapamıyorum bunu hic yapamam hehe :)

    YanıtlaSil
  10. Hiç bardakta denememiştim. İyi fikir aslında.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil