Güllaç ramazan ayının tatlısı. Bence sadece ramazan ayında yapılmamalı, yaz boyunca soğuk soğuk , hafif hafif yenmeli. Ben çok severim.
Size Güllaç tarifi vermek istemiyorum. Zaten paketin arkasında yazıyor. Ama Güllaç'ın tadına tat katacak bir tiyo vermek istiyorum.
Güllaç'ın sütünü 1.5 lt normal süt, 2 adet 200 ml vanilyalı ballı süt ile yaparsanız gerçekten çok çok daha lezzetli oluyor.
Yine de tarifinden bahsedelim :)
Malzemesi:
• 1.5 litre süt, 2 adet 200 ml vanilyalı ballı süt• Yarım kilo şeker
• 10 adet (300 gram) güllaç yaprağı
• Dövülmüş badem, ceviz, fındık, fıstık (arzuya göre herhangi biri) , nar zamanı ise nar taneleri
İstenirse gülsuyu
Yapılışı:
- Tüm sütler şekerle şeker eriyinceye ve süte iyice karışıncaya kadar ısıtılır. Sonra ılınmaya bırakılır.
- Tepsiye sırayla güllaç yaprakları dizilir ve her yaprağın parlak tarafının üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir. Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllacın üzerine dökülür.
- Buzdolabınde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş badem, Antep fıstığı (ceviz, fındık, fıstık vs.) dökülür.
Vanilyalı ballı güleç ilk kez duydum elinize sağlık bende beklerim Blogu ma http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Tam da dün akşam güllaç yapmışken iyi oldu :)
YanıtlaSilİlk defa yapmış olmama rağmen tadı güzeldi :)
SEvgiler
Ellerine sağlık, güllaç yapmanın tam zamanı....
YanıtlaSilGüllacı çok severim, vanilyalı süt iyi fikir. Bu yıl deneyelim, teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSilgüllaç sevenler için süper bir tarif olmuş..hem de değişik..
YanıtlaSilelinize sağlık güllacı severim ballı mutlaka dahada sağlıklıdır...
YanıtlaSilsütlacı herturlu cok severim elinize saglık
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilFarklı bir güllaç olmuş. Ellerine sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSilRamazanın nefis lezzeti güllaç Afiyetler olsun..
YanıtlaSilAhh güllaç, elinize sağlık (:
YanıtlaSilellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, nefis görünüyor. Ben süt içemediğim için şimdiye kadar ne yaptım, ne de tadına bakabildim ama kızım bir arkadaşımızda tadına baktı ve çok sevdi, O'nun için mutlaka yapacağım:)) Hayırlı ramazanlar ve sevgiler.
YanıtlaSilBen de neden sadece Ramazanda yapılıyor diye düşünürüm ama gene de genellikle ramazanda yaparım :) Hafif bir tatlı gerçekten bir de sizin tarifiniz ile yapalım :) Ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilGüllaç Ramazan'da en çok tercih ettiğim tatlıdır. Ballısını hiç denememiştim. Mutlaka deneyeceğim. ellerinize sağlık...
YanıtlaSil