Bursa'ya gelipte süt helvası yemeden döndüyseniz gerçekten çok şey kaybetmişsiniz demektir. Süt helvası yemenin başka bir yolu da onu yapmak tabii :) Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 200 gr kadar tereyağ ( ben yarısı kadar tereyağ ve yarısı kadar sıvıyağ kullanıyorum. Aslı tamamen tereyağ tabii ki )
- 1 su bardağı un
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı şeker ( isterseniz siz daha fazla koyabilirsiniz.)
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta sarısı
- üstüne serpmek için şeker
1) Tereyağımızı tencerede eritelim. Unu ilave edip kısık ateşte unun kokusu kaybolana kadar kavuralım. Rengi kararmayacak hafif dönecek. Altını kapatalım.
2) Bir tencerede sütümüzü, şekerimizi, yumurtanın sarılarını ve vanilyamızı katarak ılıtalım. Parmağımızı içine koyduğumuzda parmağımızı içinde dayanabilecek sıcaklığa geldiğinde kapatalım.
3) Sıcak sütümüzü unun üstüne katalım. Tenceremizin altını yakalım. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırmamız lazım. İsterseniz el blendırı daldırabilirsiniz. Ben genelde kullanıyorum çok pratik. Pof pof olana kadar pişecek.
4) Dikdörtgen borcama dökelim. Üstünün yanması için üstünün her yerine toz şekeri serpelim. Çok fazla olursa kıtır kıtır olur. O yüzden hafifçe parmaklarımızın ucuyla serpeceğiz. Gerçi ben üstünün öyle kıtır kıtır olmasını da seviyorum :) 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyetle bal şeker olsun
Elinize sağlık (:
YanıtlaSilYağı biraz fazla gibi, ama lezzetinin tam yerinde olduğuna eminim bu malzemelerle. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilvallahi yemeden döndük ama hiç duymamıştık ki
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilBursa da yaşıyorum ve süt helvasının yapılmadıgı lokanta yok diyebilirm abartıp bazen hergun bile yiyebiliyorz ama evde hiç denemedim ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilher yaz yazlığa gelirken geçiyoruz Bursadan ama hiç yemedim bunu Bursalı arkadaşlarım da hiç bahsetmemişti merak ettim sorayım bakayım..
YanıtlaSilDaha önce hiç denemedim,eminim tadıda çok güzeldir.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok merak ettim deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilDeneyin Nahide hanım beğeneceksiniz :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık farklı bir lezzet denemek isterim yalnız fırında mı kızartınız orası eksik kalmış.Selamlar bırakıyorum...
YanıtlaSilBergüzar hanım fırınlıyoruz. Hemen düzelttim. Uyarı için teşekkürler
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor, sadece zeytinyağı ile yapılsa olur mu acaba ?
YanıtlaSilhiç duymamıştım..sütlü tatlılar en sevdiklerim..denemek istiyorum doğrusu :)
YanıtlaSilNergis mevsimi
YanıtlaSilSüt helvası sadece zeytinyağlı olursa tadı bozulur gibi geliyor, zaten tamamı tereyağlıyken biz kısıyoruz :)
Gülşah hanım hergün yerim bende ama ya gelsin kilolar durumu. O yüzden arada sırada yemek lazım :)
YanıtlaSilAudrey bir daha ki sefere mutlaka deneyin. Sevgiler
YanıtlaSilAAA lütfen deneyin elit stil. Bu tabi biz Bursalıların eksikliği. Tanıtımını yapmazsak nereden bileceksiniz.
YanıtlaSilAh yağ var lezzet var ne yazık Saadet hanımcım :)
YanıtlaSilİlk defa duydum ve çok merak ettim, ilk fırsatta denemeli. Elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilben ilk kez duydum:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık bir Bursa'lı olarak çok seviyorum süt helvasını, bayılırım, nefis görünüyor. Sevgilerimle
YanıtlaSilBursa'ya taşındığımda öğrendim ben de süt helvasını ama Bursa'nın olduğunu bilmiyordum.
YanıtlaSilHarika, elinize sağlık ;)
YanıtlaSilEllerine sağlık hiç tatmadığım bir lezzet çok güzel görünüyor ♥
YanıtlaSil