Pages

8 Mayıs 2014

Kaşarlı Mantarlı Enginar



Ben fırında unutmuşum, kaşarlar fazla fazla kızarmış. Siz unutmayın emi :)
Kaşar mantar enginar. Güzel olmaz mı ? Çok güzel oldu
Daha önceki enginar tariflerine buradan ulaşabilirsiniz:
Portakal Suyuyla Pişirilmiş Zeytinyağlı Enginar
 Zeytinyağlı, Salçalı Enginar Yemeği
 Etli Enginar Dolması
 Enginar Göbeğinde Kıymalı Dolma
İç Baklalı Enginar

Malzemeler:

  • 3 kişiyiz 3 enginar
  • yarım kilo mantar
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates
  • 3-4 biber
  • 1 kase dolusu kaşar
  • zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
  1. Enginarları limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Diğer tarafta soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun. İçine yıkayıp, soyduğunuz, 3-4 kestiğininiz mantarları atın. Mantarlar suyunu verip çekerken küp küp doğradığınız domatesleri atın. Tuzunu karabiberini az kırmızı biberini atın. Kısaca mantar sote yapın :) Bu miktar 5 adet enginara yeter.
  3. Enginarları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine mantarları koyun. Üstlerine kaşar koyun. Diplerine azıcık enginarları pişirdiğiniz sudan koyun. Fırında üstleri kızarana kadar pişirin ama bu kadar değil :) Kalan mantarları da mantar sote olarak servis yapabilirsiniz.

5 Mayıs 2014

Kuru Börülce Salatası



Kesinlikle deneyince pişman olmayacağınız lezzet. Mutlaka deneyin gerçekten çok çok güzel oluyor.
Bu salatada Pevin'in tarifi. Arkadaşım ellerine sağlık.

Malzemeler:
  • 1 kase dolusu kuru börülce
  • 15-20 adet civarı kornişon turşusu ( minik minik olanlardan bir küçük şişe kadar)
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Kuru börülceleri bir gece öncede ıslatın. Yada en az 4-5 saat önce. Tencereye alıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklüde pişirirseniz ayarını kaçırıp lapa lapa yapabilirsiniz. Tencerede kontrol ede ede pişirin.
  2. Sonrasında ince ince doğradığınız maydanozu, dereotunu, kornişon turşusunu ve taze soğanları  koyun. Mısırını da ekleyin.
  3. Zeytinyağını, nar ekişini tuzu ve limonun suyunu bir küçük şişede çalkalayıp salatanızın üstüne dökün. Karıştırıp servis yapın.