Pages

14 Şubat 2014

Karışık Deniz Ürünlü Makarna



Arkadaşım Pevin'in imalatı olan enfes bir yemek. Yanında da Ürgüp Göreme tarafından kırmızı bir noname şarap var. İtalyan ve Türk mutfağı karışımı nefis bir yemek. Ellerine sağlık arkadaşım

Malzemeler:
  • Metro gross market'ten  karışık deniz ürünleri ( kalamar , karides, midye , ahtapot)
  • 1 paket krema
  • 1 paket 250 gr. makarna
  • 1 yemek kaşığı terayağ
Yapılışı:

Makarnayı arkasındaki süre kadar pişiriyorsunuz. Ben Türk usulü 2 dk daha fazla pişiriyorum. Tereyağını tavada eritiyorsunuz. İçine buzluktan çıkarttığınız deniz ürünlerini döküyorsunuz. Onları bir kaç dakika soteleyip üstüne 1 paket krema döküyorsunuz. Krema ile de yaklaşık 10 dk. pişiriyorsunuz. Pişen deniz ürünlerinizi makarnanın üstüne koyup servis ediyorsunuz.

12 Şubat 2014

Karidesli Makarna



Dumanı üstünde çekildiği için fotoğraf bu şekilde :)

Malzemeler:
  • yarım paket dondurulmuş karides
  • 2 su bardağı domates suyu
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • kekik, fesleğen, tuz, kırmızı pul biber ve az karabiber
  • 1 paket 250 gr makarna (ben ıspanaklı ve sade kullandım)
Yapılışı:
Makarnayı paketin arkasındaki dakikaya göre pişiriyorsunuz. Bir tavada sarımsakları tereyağın içinde öldürüyorsunuz. Yağın yanmamasına dikkat edin. Dondurulmuş karidesleri hemen buzları aksın diye suyun altında yıkayıp tavanın içine atıyorsunuz.1-2 çevirdikten sonra domates suyunu, tuzunu ve baharatlarını atıyorsunuz. Hızlı ateşte domates suyu kıvama gelinceye kadar sanıyorum 7-8 dakika pişiriyorsunuz. Makarnanın suyunu süzüp ama yıkamadan tabaklara pay ediyorsunuz, üstüne karidesli sosunuzu koyup servis ediyorsunuz.

10 Şubat 2014

Yanardağ Pastası



Servis edilmeden hemen önce loş ışıkta çekildiği için fotoğrafı çok iyi değil. İnanın görüntü harikaydı. Tadı da çok çok güzeldi. İçine o kadar malzeme koyduk ki güzel olmaması imkansızdı. Pastanın tek sorunu servisti. Nereden kesip servis yapacağıma karar vermekte zorlandım :)

Tarifi Neslice tariflerden aldım. Birebir uyguladım. Bir daha ki sefere yaparken kendi pasta kremamı yapmayı tercih ederim. Bu pastanın kremasının kıvamı çok yumuşak oldu.
Pasta kreması tarifi : muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 yumurta, vanilya bir tencerede pişirdikten sonra içine 1 paket toz krem şanti döküp el blenderi ile çırpıyorsunuz.

Malzemeler :

1 adet kakaolu pastaban
1 paket vanilyalı Creme Ole
1 paket krem şanti
2 adet muz
1 paket benimo büskivi
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet üçü bir arada neskafe
4 su bardağı süt
Üzeri İçin:
1 adet orman meyveli sos
1 su bardağı vişne (dondurulmuş kullandım.)
 
Yapılışı:
  • Pastabanın üst parçasını 8 eşit parçaya bölün. Parçalardan bir dilimi ayırıp tek parçayı küp küp doğrayın. 
  • Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Üzerine 2 su bardağı sütü ve Creme Ole'yi ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Koyu kıvama gelen kremanın içerisine küp küp doğradığınız kekin parçalarını, bir kaç parçaya bölünmüş benimo bisküvileri, damla çikolatayı ve doğranmış muzu ilave edip kaşıkla karıştırın. 
  • 1 su bardağı sütü üçü bir arada neskafe ile karıştırın. Pastabanın altını sütlü neskafenin yarısı ile ıslatın. 
  • Kremayı pastanın ortasına kenarlar boş kalacak şekilde tepeleme doldurun. 
  • Neskafenin yarısı ile 7 parça keki ıslatıp pastanın üzerine aralarda boşluk kalacak şekilde yan yana dizin.
  • Aralara vişnelerden yerleştirip buzdolabında dinlendirin. 
  • Servis yapmadan önce meyveli sosu tarifine göre pişirip soğutun. Pastanın üzerinden ve aralardan akacak şekilde dökün.