Pages

12 Şubat 2014

Karidesli Makarna



Dumanı üstünde çekildiği için fotoğraf bu şekilde :)

Malzemeler:
  • yarım paket dondurulmuş karides
  • 2 su bardağı domates suyu
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • kekik, fesleğen, tuz, kırmızı pul biber ve az karabiber
  • 1 paket 250 gr makarna (ben ıspanaklı ve sade kullandım)
Yapılışı:
Makarnayı paketin arkasındaki dakikaya göre pişiriyorsunuz. Bir tavada sarımsakları tereyağın içinde öldürüyorsunuz. Yağın yanmamasına dikkat edin. Dondurulmuş karidesleri hemen buzları aksın diye suyun altında yıkayıp tavanın içine atıyorsunuz.1-2 çevirdikten sonra domates suyunu, tuzunu ve baharatlarını atıyorsunuz. Hızlı ateşte domates suyu kıvama gelinceye kadar sanıyorum 7-8 dakika pişiriyorsunuz. Makarnanın suyunu süzüp ama yıkamadan tabaklara pay ediyorsunuz, üstüne karidesli sosunuzu koyup servis ediyorsunuz.

2 yorum:

  1. Karidesi severim ama hep salatasını yapmıştım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. karides yemesemde görüntü sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil